Jean Aerts wint Mechelsen Iemer 2014

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Woensdagavond werd in de Salons Van Dijck in de Merodestraat de Mechelsen Iemer 2014 uitgereikt.  Op een avond als deze zijn er géén winnaars of verliezers.  Laat dat meteen duidelijk zijn.  Ieder van de vijf genomineerden had de begeerde trofee naar huis mogen meenemen.  Ieder van hen is méér dan verdienstelijk op zijn of haar cultureel terrein.  Appels laten zich moeilijk met citroenen vergelijken.  Toch is er maar één die de Iemer op zijn schoorsteenmantel kan zetten.  Vanavond ging de eer naar Jean Aerts, actief in tal van Mechelse verenigingen - te veel om op te noemen.  Jean is een man met vele talenten - héél verdienstelijk, en vooral erg bescheiden.  Hij had het hélemaal niet verwacht om als winnaar uit de bus te komen.  Hij leek er zelfs even erg van opgeschrikt, toen hij de sculptuur mocht aannemen uit de handen van de winnaar van twee jaar geleden: de Johan Stolzclub.  Wat onwennig, maar toch fier poseert hij tussen de andere laureaten: Marleen D'Joos van Sjarabang, Belleman François De Schouwer, Jaap Boelens en René Jonckheer.  Op de tweede foto wordt Jean Aerts geflankeerd door kunstenares Frieda Mariën die het beeldje ontwierp...

 

   

 

Het werd een héél gevarieerd programma met een publiek dat zijn sporen verdient op het culturele Mechelse veld.  De avond werd ingeleid door de voorzitter van de Mechelse Cultuurraad Frans De Wachter.  Vakkundig kweet Greet Pluymers zich van haar taak om de vijf genomineerden te interviewen.  Tussendoor kreeg de zaal gastoptredens te zien en te beluisteren van De Blauwe Engel met poëzie, van Pepijn Ronaldo als jongleur, een gesmaakt optreden van de Marlynes Irish Dancers en een amusant optreden van de Mechelse Blues Band Brikkeljon, die op de koop toe haar eerste CD mocht voorstellen.  Stadsartiest Gijs Vanhee mocht ook even vertellen over de dingen waarmee hij bezig is...

 

   

   

 

 

   

 

   

 

 

 

 

 

Na de uitreiking volgde nog een receptie met verzorgde hapjes en een drankje.  Muzikaal werd dit alles nog opgeluisterd door Lode Tooten...

 

Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen...  Het was een volkomen verrassing.  Maar het is wel een deugddoende stimulans om verder te doen met wat ik bezig ben.  Bovendien is het een grote waardering voor al die verenigingen waarbinnen ik actief ben, en die toch wel wat leven brengen in ons Mechelen...

 

 

 

 

Voilà sé, meer moet dat niet zijn. Van harte een dikke pluim en proficiat aan de Jean...

Er zijn wel mooier zaken om op de schouw te zetten, maar ....... het is de inhoud die telt:-)

Spijtig dat zij niet allemaal konden winnen. Maar dat neemt niet weg dat Jean een terechte winnaar is op basis van zijn jarenlange inzet. Een echte duivel doet al en iemand op wie je steeds kan rekenen. Proficiat Jean en een "dank u" is ook op zijn plaats voor zoveel engagement.