Frituur Paula rouwt om Stef...

  (foto: Jan Smets)

(vier jaar geleden: Stef Mergeay was met de groep Frituur Paula één van de genomineerden voor de Cultuurprijs 'De Mechelsen Iemer'.  Hier staat hij naas een andere laureaat, wijlen JefTooten...)

Het leven is soms onvoorspelbaar hard.  Vrijdagnacht overleed onverwacht op 47-jarige leeftijd, Stefaan Mergeay - 'Stef' -één van de leden van de Mechelse rock-en ambiancegroep Frituur Paula. Gisterenmorgen had ik nog contact met Jeroen Verwaetermeulen, één van de bandleden (en trouwens blogger van het eerste uur) over een artikel dat ik wou maken naar aanleiding van het 25 jarig jubileum van de groep.  Binnenkort zou dat immers gevierd worden.  Jeroen ging eens navragen bij de andere leden, en stelde voor om eens langs te komen tijdens één van de wekelijkse repetitiemomenten in den Boesj...  Jeroen wist op dat moment nog van niets.  's Avonds kwam dan het vreselijke bericht.

De groep vraagt nu tijd om te rouwen,alles te verwerken en de toekomstplannen te bekijken.

Stef was de zoon van KV-Mechelen-speler Roger Mergeay die in de jaren zestig en zeventig op het voetbeld stond. 

Stef - smaakmaker, gitarist, en 'extra broer Verwaetermeulen'... 

Stefaan Mergeay was natuurlijk niet alleen bandlid van Frituur Paula.  Hij was ook een gedreven leerkracht bij TSM, waar hij zelf ook school liep.  Stef laat een vrouw, Heidi, en  twee kinderen  - Fien en Tuur, achter. 

Woorden zijn moeilijk te vinden bij zo'n plots afscheid.  Ik ga ze ook niet zoeken.  Sympathieke Stef zal erg gemist worden door zijn familie en vrienden.  We kunnen alleen maar een warme kring  vormen rond hen - symbool van ons medeleven.  Sterkte!

 

 

 

 

 

Bedankt Jan. Het geplande optreden op 22 maart ivm 25 jaar Frituur Paula zal doorgaan op vraag van de vrouw van Stef. We gaan er samen met het publiek een eervolle avond van maken met een lach en een traan.

Sterkte aan familie, vrienden en de ganse FP entourage, Jeroen. Het is een zware klap en zo verdomd pijnlijk.. Ik stond mee als eerste in de rij om een ticket voor de viering van 25 jaar FP te bemachtigen.. Mee gaan genieten van een eer die jullie allemaal meer dan verdienen ! Mee gaan lachen en plezier maken met het ongenaakbare fantastische "Frituur" en met onze Stef ... 22 maart zal ongetwijfeld onvergetelijk worden en ik wens jullie alle kracht en sterkte om er het allerbeste van te maken .. Tot dan !

Jo   

Hey ik vind het kij erg wa er gebeurt is en nog zo jong veel sterkte aan zijn vrouw en kinderen en familie ik ben er voor julie 

Jaren geleden zat ik met Stef in de klas in "Den BIM " bij meester Van Cauwenbergh.in het tweede leerjaar

Samen met Stefaan Dockx  de zoon van Jean Dockx (KVM én Anderlechticoon).

Ik was van morgen dan ook compleet verast door dit droevige nieuws.

Langs deze weg betuig ik dan ook mijn diepste medeleven aan familie en De Frituur

Ikzal zeker Stef gedenken als een toffe kameraad

Toen ik vanmorgen het nieuws vernam, was en ben ik er nog steeds niet goed van. Stefke het ga je goed... Veel sterkte aan zijn familie, vrienden, zijn vrouwke en kinderen. We gaan hem zeker ook missen op het podium.

Veel sterkte aan zijn echtgenote, zijn kinderen en de ganse familie.

Het leven kan hard zijn ...

We leven allemaal mee met julie en de familie 

en wensen jullie allemaal veel sterkte 

 

 

MR. MERGEAY was een pracht van een leerkracht 

sterkte familie en vrinden 

Ik wil langs deze weg vooral Stef's ouders condoleren. Roger Mergeay was een collega-voetballer van mijn vader Walter en ik ken Stef nu al zo'n 40 jaar ...we speelden vaak samen toen onze vaders voetbalden, later ontmoette ik stef regelmatig op café of toen hij optrad... het ga je goed Stef daarboven,  Veel sterkte aan zijn  vrouw en kindjes.

 Gino

Langs deze weg wensen wij Heidi,Fien en Tuur heel veel sterkte toe ....

Dit onverwachtse vreselijk  nieuws komt bij ons heel hard aan....

Stef was een zeer trouwe klant van zijn kapper Harry....

En het hele kappersteam Hugues Laurent,

Robert,Hugues en Silvi rouwen mee en veel moed aan heel de familie en de band....

Frituur Paula!!!!!!!!

sterkte aan de famiele van de stef, vanuit spanje, een oude gebuur en vriend,het was een shock en droevig nieuws. fam.bart de hornois.

Begrafenis van Stef: nu zaterdag 15 februari in de Sint-Niklaaskerk te Putte.  Om 10 uur.