Cortenbachstraatje

met categorie:  

Hier zijn we dan weer.

In welke boulevard stond de fotograaf toen hij deze foto maakte ??

Om het voor iedereen een beetje plezant te houden, gelieve NIET OP DIT BLOG TE ANTWOORDEN MAAR UW ANTWOORD TE STUREN AAN:    ERKAA(apenstaart)TELENET.BE

 

(foto Regionale Beeldbank Mechelen)

 

De spits werd afgebeten door

JOS NYS  gevolgd door

SOME HUMAN
LUC CROONEN
JAN TORFS
HUBERT COLLET
MARC1
IENE VAN DE BEURGHT
LOUIS GOOVAERTS
JEF VAN RANSBEECK
NELLY
THOMAS HUBER
JEAN AERTS

 

 

Deze  foto werd in 1972 genomen vanuit het Cortenbachstraatje, richting O.L.V. straat.

Heeft er rond 1970 in het Cortenbachstraatje geen discotheek (of iets dergelijks) geweest ?   

@ Iene

Inderdaad Ik dacht  uitgebaat door Janneke Londonhouse

De discotheek wat dieper in het straatje, als ik het goed voor heb aan de linkerkant, was de Maddox. En ik meen zelfs dat er een oud historisch verband was tussen de (voor)naam Madog ofte Madoc, waarvan de genitief ook wel  gespeld is geweest als Madox of Maddox, en Cortenbach.

Zjust Jef Van Ransbeeck,  uitgebaat door wijlen Janneke Van Vaerenberg, geflankeerd door Marc Wouters.,

Groot enfant terrible Jan Van Vaerenbergh stak decennia lang ziel in het nachtelijk uitgaansleven van onze binnenstad. 't Zou interessant zijn eens een chronologische lijst te zien van de aardige reeks door hem uitgebate clubs en aanverwanten. Na in Den Duvel (Adegemstraat) mee achter de toog te hebben gestaan, zat zijn zoon Roel nog in Den Tots (Bonheiden).
Maar London House? Die chique kleerwinkel in de Bruul overleefde niet slechts Jan, maar nu zelfs alle Mechelaars die de opening meegemaakt hadden. Was die ooit van Jans ouders of van hemzelf, of zinspeelde Jef Van Ransbeeck op Jans wat extravagante stijl die geregeld ook uit iets minder triviale kledij bleek? Men kan eeuwig discussiëren of hij een clownesque snob of een snobistische clown was, echter voorzeker een Mechels unicum.

Tiens, ik herinner me ene Jan van Vaerenbergh, horeca-uitbater, vaag als een kale, arrogante dikke nek. Hebben we het over dezelfde?

Zonder twijfel, Wieland. Maar hij was tevens een prima acteur die voor de goede verstaander zichzelf wel kon relativeren, naast anderen toelaten dat te doen en het nog appreciëren ook.

Iemand die ik me nog vaag als 'DJ Gilbert' meen te herinneren, beschreef kort de Club N° 2 - 1970.

London House was van Jan's ouders:  Frans Van Vaerenbergh en Joske Reusens (de zuster van "Sander" uit Schipper naast Mathilde, "Napoleon" uit Merlina en "Cesar" uit Slisse en Cesar).

Naar verluidt stonden de ouders met hun London House  borg voor de Club nr 2, Jan's nieuwste etablissement.  Club nr 2 ging evenals voorganger Club nr 1 ter ziele en London House diende te worden verkocht.  Nadien betaalden de ouders huur om hun eigen winkel te mogen blijven utbaten.

@Roger Kokken: Nooit geweten dat Jan Van Vaerenbergh nonkel moest zeggen tegen Jan Reusens, wiens opgestoken kin telkens Sander fijntjes een schijnbaar dom opmerkingetje maakte, ik me nog herinner. Trouwens ook niet dat die beroepsacteur een Mechelaar was.

De eermalige BRT hield altijd vol dat Schipper naast Mathilde te verouderd was om heruitgezonden te worden. Wat hebben de stomme stenen van Cortenbach dan dat televisietoneel niet zou hebben?

Als ik mij niet vergis, dan was de broer van Jan Reussens directeur van de Mechelse kunstacademie.

Inderdaad J.T.  Hij woonde op de Stuyvenbergvaart en voordien aan de Astridlaan nr 111.

Some: De reden waarom er geen "Schippers" meer worden uitgezonden, is omdat er nagenoeg geen materiaal meer van te vinden is omdat alles rechtstreeks werd uitgezonden, eventueel aangevuld met buitenopnamen op film.  Maar idd, het zou nu zeer oubollig overkomen.

Alleen de langere versies zoals de aflevering van hun verlof in Griekenland (?) bestaan nog (ik heb ze) omdat die bijna volledig op locatie en dus op film werden opgenomen.

http://www.youtube.com/watch?v=GAUeeIR-wE4

Een aflevering van 'de schipper' met Jan Reussens

Bedankt, J.T. - en met een gastrol voor Pol Jacquemyns, behalve duivenmelker vooral ook de toen binnen zendbereik alomgekende voetbalverslaggever. 'k Heb me nooit veel met voetbal ingelaten en qua inhoud was zijn praatje me eigenlijk onbelangrijk, maar toch luisterde ik met plezier naar alle details wegens zijn overgave. Wijl ik geen bal te zien kreeg, bracht hij me de essentie van een match voor ogen. Hij had in die aflevering van de Schipper wel meer tekst dan Jan Reusens maar Pol had wellicht moeiteloos ook Nand Buyl in 't Sjgoe Nεεdɘrlands ondɘr 't taafɘl künnɘ klappɘ. De Racinger die beelden becommentarieerde, heeft daar nog lang een puntje kunnen aan zuigen. ;-)

Haha, Jan Van Vaerenbergh.  Paar keer serieus plezier mee gehad, in de vroege jaren '90, toen ik nog in de Sotscop werkte.  Was wel een speciaal geval die kerel, maar ik heb 'm nooit als arrogant of 'dikke nek' ervaren, om eerlijk te zijn.

Inderdaad Rob (Robert VdV?)  Arrogant nooit, maar wel heel speciaal :-)

Dag, Roger.  Neen, niet Robert VdV.  En ja, heel speciaal. 'k Heb gehoord dat hij op een carnavalsfeest in de Sotscop als cowboy was verkleed, vergezeld van 2 dames,  in de klederdracht van 'het wilde westen'.  De pistolen die hij bij had, waren blijkbaar echt.  Geloof dat er nog een gaatje in 't plafond zit van toen 'm er ene 'aftrok'.  Moet je anno 2014 niet meer proberen, denk ik. 

Dan zal ik hem net op een slechte dag ontmoet hebben. Mijn humeur is de ene dag ook al wel eens minder dan de andere...

Van de heer Jan Reussens zijn ook de gevleugelde woorden :" in dees broek ziede da ni, maar t hangt hier mijn kloten oat"

 

 

Inderdaad, heb daar uren(nachtelijke) versleten, meen me te herinneren dat het toen Jean (Jan?) wwas die de kelder uitbaatte, de mens was slecht te been en mankte nogal. Dacht ook dat hij leraar automechanica was geweest was in de SITO.