Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels starten verjaardagstour in Mechelen

Blues queens Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels staan dit jaar beiden twintig jaar op de planken. Ze vieren dat met een tournee en een nieuw album onder de al even nieuwe groepsnaam ‘Billy & Bloomfish’. Vandenhoudt en Michiels starten de festiviteiten bij Moonbeat Mechelen op donderdag 6 februari.

Puur, rauw harmonieus stemmenwerk en eigenwijs gitaarspel: het is zowat het handelsmerk van Michiels en Vandenhoudt. De dames combineren homemade akoestische Americana, Roots, Blues & Hip en spelen, naar verluidt als enigsten, shaking stuff spelen op de authentieke Chinese Maangitaar Doe daar een flinke dosis good-vibes bij en men heeft àl de ingredienten voor een steengoede live-act.

Onlangs mochten ze in Paradiso Amsterdam openen voor Bill Wyman and his Rhythm Kings met Albert Lee, Georgy Fame & Mick Taylor (UK). Vorige maand waren ze in de MEZZ in Breda support-act van de legendarische The Holmes Brothers. In het bekende Blues Magazine kregen ze een speciale vermelding. Kan allemaal tellen qua ‘geloofsbrieven’.

Met het album ‘Ridin' the Rods’, verkrijgbaar op CD én vinyl, vieren Michiels en Vandenhoudt hun twintigjarig collegaschap en lanceren ze officieel de groepsnaam Billy & Bloomfish.

Blues is niet iets wat ik doe, maar wat ik ben.” Het is Kathleen Vandenhoudt’s motto. De zangeres met licht hese stem is sinds haar debuutalbum ‘Hearts and Wings’ haast ononderbroken op tournee. Ook Pascale Michiels is al langer dan vandaag met muziek bezig. Misschien ken je haar nog als één van de backing vocalistes bij The Scabs? Of, allicht herinner je haar vooral als Cat Reyniers in de tv-reeks ‘Flikken’. Als actrice staat ze zeker haar vrouwtje. Maar Michiels keerde terug naar haar grootste liefde: muziek!

Op 15 februari stellen de dames, nu dus Billy & Bloomfish, hun album voor in de AB in Brussel maar zolang hoef je niet te wachten: het alleerste optreden van de feestelijke tournee vindt plaats in Mechelen bij Moonbeat!

Info en tickets: www.moonbeat.be

Volledige speellijst:
Do 06.02 - Kunstencentrum Moonbeat – Mechelen
Do 13.02 - Rataplan - Antwerpen
Za 15.02 – AB - Brussel
Ma 17.02 - Bananapeel - Ruiselede
Za 21.02 - GC De Kam – Wezembeek Oppem
Ma 04.04 - Bij De Vieze Gasten - Gent
Vr 05.04 - CC Den Egger - Scherpenheuvel
Do 11.04 - CC Jan Tervaert – Hamme


Tekst: © Markec
Foto’s: © Betty Bex  en Marc Hoflack