Mechelen Solidair opnieuw paraat op kerstmarkt met lekkere soep voor goed doelDe lekkere soep van Mechelen Solidair, die tijdens de Mechelse Kerstmarkt tegen vrije gift bedeeld wordt, is ondertussen een begrip. Ook dit jaar staan de vrijwilligers van Mechelen Solidair paraat op de jaarlijkse kerstmarkt. De nood is nog steeds hoog: met hun kerstkraampje en soepbedeling brengt Mechelen Solidair de toestand van daklozen en minderbedeelden in Mechelen (en daarbuiten) in de aandacht. De gulle giften van de soepeters gaan ook nu integraal naar een goed doel.

Je vindt het kerstkraampje van Mechelen Solidair tijdens de twee weekends waarop de Mechelse Kerstmarkt plaatsvindt; van 13 tot 15 en van 20 tot 22 december. Het OCMW Sociaal Huis zet mee de schouders onder dit initiatief.

Met de mooie opbrengst van de vorige edities hebben de verenigingen De Lage Drempel (2010) en Sint-Vincentius (2011) en SOS Hulpbetoon (2012) met het ingezamelde geld de minderbedeelden in onze stad dat ietsje meer kunnen geven.

Tijdens de twee kerstmarktweekends hopen initiatiefnemers Ferre Lauwerijs, Kurt Lauwens en Marc de Witte het succes van de vorige jaren te kunnen verbeteren en zowel S.O.S Hulpbetoon als de Sint-Vincentiusvereniging een mooie som te kunnen overhandigen.

De doelgroep van onze actie zijn vooral de kinderen van de minderbedeelden, die dikwijls uitgesloten worden”, zegt Marc De Witte. “Vanzelfsprekend gaat élke cent, net zoals voorgaande jaren, naar de hulporganisaties, aangezien we geen werkingskosten hebben en alles op vrijwillige basis gebeurt”, benadrukt Marc. Mechelen Solidair-initiatiefnemers: Kurt Lauwens, Ferre Lauwerys en Marc De Witte


Mechelen Solidair kan rekenen op op de medewerking van ondermeer de Stad Mechelen, en de restaurants ‘De Thien Geboden’ en ‘De Keizerin’.

Ons doel is natuurlijk zoveel mogelijk euro’s in te zamelen en wij roepen dan ook alle bezoekers van de Kerstmarkt op om langs te komen op onze stand op het binnenplein van het stadhuis voor een hete soep en/of een dampende hutsepot en natuurlijk een milde gift” besluit De Witte.

Meer details vind je op mechelensolidair.be, je kunt ook lid worden van de facebookgroep: http://www.facebook.com/groups/mechelensolidair


[ Algemene info over de Mechelse Kerstmarkt vind je op mechelenhoudtjewarm.be ]


tekst: © Markec
beeldmateriaal: © Mechelen Solidair

Mooie actie!

Merci Markec !

Mooi initatief!  Ik ben er met plezier langsgelopen.  De soep was trouwens heerlijk.  Op de foto twee van de vrijwilligers: Ferre Lauwerys, iniatiefnemer, en Vera Carlier.  Fijn dat zij, en met hen verscheidene anderen zich tijd en moeite getroosten om zich hier voor in te zetten!

(foto: Jan Smets)

Ja, de soep is heerlijk - was "helaas" te vroeg om Vera te treffen ;-)
Ferre & Marc zag ik wel.. en.. ik ga uiteraard nog (een paar keer) terug  ;-D