‘Generatie Wereld’ toont straf lokaal en mondiaal theatertalent bij t, arsenaal

Vanaf maandag 9 tot en met vrijdag 13 december 2013 kun je bij t, arsenaal Mechelen proeven van wat een opkomende generatie podiumkunstenaars in petto hebben. Onder de noemer ‘Generatie Wereld’ presenteert GEN2020, platform en traject voor grensverleggend theater, nieuw werk van diverse theatermakers die werken in het vruchtbare spanningsveld tussen lokaal en mondiaal.

Je kunt vier avonden  terecht bij t, arsenaal voor telkens een uniek programma, van nieuwe theaterteksten in wording tot muzikale totaalspektakels. Een uitgelezen kans om straf talent te ontdekken en te genieten van de verhalen en de vibes die de artiesten, elk van de wereld insturen vanuit hun eigen unieke positie in de realiteit.

Generatie Wereld vertegenwoordigt en presenteert ‘een gemixte generatie’. Los van de labels ‘nieuw’ of ‘oud’, ‘auto-’ of ‘allo-’ of welke ontoereikende categorieën dan ook, pogen theatermakers die verbindingen uitspitten tussen de eigen kleine leefwereld en de grote mondiale wereld, als kinderen van hun tijd zich bewust van een geglobaliseerde realiteit. Het ‘hoe’ van de verbanden is voer voor onderzoek, met heel de wereld als bibliotheek.

In Sarah Eisa’s ‘Is het Belangrijk?’ leidt een relatiecrisis bij een jong koppel tot vragen over de mondiale economie en bijhorende ideologie. Aïcha Cissé en Aminata Demba gaan in ‘Dis-moi wie ik ben’ met allerlei theatrale trucs de blinde vlekken in hun familiegeschiedenis te lijf. De pas afgestudeerde Michael Bijnens, actief als schrijver, theaterregisseur, filmmaker en performer, vertrekt in het drieluik ‘Iris - O Falso Profeta – Bloedspoor’ vanuit zijn autobiografie, om een vernuftig beeld te schetsen van een kluwen van misdaad, drugs, seks en macht dat geografische grenzen overschrijdt.

Mauricio Ramírez, maakt met zijn ‘Wiegelied/Canción de cuna’ een nieuwe creatie gebaseerd op vijf monologen van Rodrigo García. Acteur en theatermaker Thomas Janssens grijpt dan weer naar een tekst van de Egyptische auteur Mahmoud Diab uit de jaren ’70, ‘Strangers Don’t Drink Coffee’, om een prangend vraagstuk van het hier en nu aan te kaarten, terwijl de rappers van NoMoBS zich voor ‘Wachten op Gorro’ verdiepen in het rijke repertoire van de geëngageerde hiphop en spoken word...

De voorstellingen van Generatie Wereld vinden plaats op maandag 9, woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 december, telkens om 20.15 uur, bij t, arsenaal Mechelen, Hanswijkstraat 63 (ingang langs de Kruidtuin).

Programma:
Maandag: Wiegelied/Canción de cuna, Strangers don’t Drink Coffee, Dis-moi wie ik ben. Woensdag Rumble in thje Jungle, B.U.R.K.A., Slammers Donderdag: Iris, O Falso Profeta, Bloedspoor Vrijdag: Is het Belangrijk?, Wachten op Gorro, Dis Moi wie ik ben.

Meer gedetailleerde info over het programma op de projectwebstek: gen2020.be

Tickets: € 25 voor alle voorstellingen, € 10/ 12 / 15 per avond. Reserveren bij t, arsenaal Mechelen, telefonisch op 015 42 25 44, via reservering@tarsenaal.be of aan de balie.


tekst: © Markec
beelden: © GEN2020

 

Mooi werk!