Marnixring Gaston Feremans Mechelen eert Louis Neefs met Meezingconcert

Zondag 17 november 2013 pakt Marnixring Gaston Feremans uit met ‘Mechelen Zingt Louis Neefs’, een feestelijk meezingconcert in de podiumzaal van het Mechelse vermaarde Sint-Romboutscollege. Behalve luisteren naar en genieten van de liedjes van Louis Neefs, gebracht door Connie Neefs, Paul Stok en begeleid door Gerry’s Big Band, mag het publiek dus ook uit volle borst meezingen. Meer zelfs: dat is de bedoeling.

Louis Neefs voorstellen is eigenlijk overbodig. Zo weet je vast wel dat hij een icoon van de Mechelse muziek was en nog steeds is. Neefs was ook een nationaal en internationaal vermaarde artiest met een onvergetelijk repertoire. Naast de bühne was hij een figuur die maatschappelijk en politiek een verenigende rol speelde. Marnixring Gaston Feremans wil hem daarom op zondag 17 november op feestelijke wijze voor het voetlicht plaatsen.Connie Neefs (de zus van Louis) en haar dochter Hannelore Candries nemen de honneurs waar voor de familie. Paul Stok zal de toeschouwers met zijn diepe basstem doen dromen van Louis Neefs.

De warme klanken van Gery’s Big Band, gedirigeerd door Gerry Liekens, en lichtbeelden uit de carrière en de leefwereld van Louis Neefs doen de toeschouwers terugkeren naar de mooie jaren zeventig.

Na het concert, waar de toeschouwers een aantal liederen kunnen meezingen, volgt een gezellige receptie die zal geanimeerd worden met luchtige muziek.

Het concert vindt plaats in de podiumzaal van het Sint-Romboutscollege, Veemarkt 56 en start om 16 uur. De kaartenverkoop is al gestart en loopt goed, twijfel dus niet te lang als je erbij wilt zijn. Voor de prijs van € 12 in voorverkoop (€ 15 aan de kassa) moet je het al niet laten. Bestellen kan via mechelenzingtneefs@gmail.com, telefonisch via 0478 05 86 46, bij Verlinden Slaapcomfort in de Onze-Lieve-Vrouwestraat of bij de leden van Marnixring.

Wie meedoet, smeert best alvast de stembanden...

tekst: © Markec
foto's: © Marnixring Gaston Feremans - behalve foto Paul Stok: © Markec