Malinwa Archief

met categorie:  

KV Mechelen kent een rijke geschiedenis om te koesteren. Verschillende uitingen daarvan, bv. in de vorm van magazines, persknipsels en foto's, zijn onder andere terug te vinden bij de Federatie Malinwa (de vereniging van supportersclubs van KVM).

Om deze waardevolle sporen uit het verleden te kunnen meenemen naar de toekomst, heeft de organisatie in het begin van 2013 een cel Archief opgericht. Een groep enthousiaste vrijwilligers zet zich in om deze collectie van bestaande archief- en documentatiestukken zo goed mogelijk te bewaren en denkt na over manieren om ook het publiek te laten kennismaken met dit rijke stukje verleden. De cel wil ook pro-actief op zoek gaan naar collecties die dreigen verloren te gaan, om deze mee op te nemen in haar werking. De erfgoedcel en het Stadsarchief van Mechelen staan Malinwa Archief bij met raad en daad omtrent het beheer van deze collectie.


Wil je meer weten over de werking van Malinwa Archief of wil je stukken in bewaring geven? Neem contact op via archief@malinwa.be

Foto Jonas Maris

Tijdens de fandag hebben de supporters kunnen kennismaken met de rijke geschiedenis van het supportersmagazine Geel & Rood. Eén van de vele initiatieven van het Malinwa Archief. Foto: Jonas Maris