fietsen onder de volle maan

met categorie:  

Mechelen bruist van de ideeën.Gisteren ging een nieuw initiatief van start. Wat lezen we erover op facebook? Jasper schrijft:

"Morgenavond (dit was dus zondagavond 17 november) om 19u trappen we op de grote markt de eerste FullMoonBikeRide op gang!
Wat? Een fietstocht van Mechelaars bij volle maan. Maneblussers op de fiets eigenlijk. Gewoon een uurtje fietsen door onze stad, om te laten zien dat er een fietscommunity bestaat die een plaats claimt in onze straten. Na een fijne fietstocht duiken de dorstigen natuurlijk een Mechels café in.
Het is een open gebeuren zonder strikte organisatie. Ieder op eigen verantwoordelijkheid (met licht), maar toch samen sterk. Het ontstaan uit een idee van Fietsenpech, Soeper en Pakfiets, maar gaat hopelijk ook snel een eigen leven leiden. Wij zorgen alvast voor een fijn stadsparcours. Tot morgen of op onze volgende editie op dinsdag 17 december om 19u op de grote markt!"

Totdaar wat een van de initiatiefnemers schreef. En ja zondagavond was het zover. Zeker 40 deelnemers, jong en oud, sportief en minder sportief hebben een fietstocht van 10 km door het stadscentrum afgelegd. Het fietsritme was zeer rustig en aangenaam. Op het einde werden we door het café Sava nog op een cava getracteerd. De eerste editie was een succes. Schrijf in je agenda de afspraak voor de volgende editie op dinsdag 17 december om 19 u op de grote markt. 

 

Wat is het verschil met de mechelse afdeling van de Fietsersbond?