zintuigelijke ontdekkingsreis...

met categorie:  

                                                 

Els Van Zele  van het Toerismehuis Uit in de Hallestraat is een tevreden vrouw.  Ze glundert als ze me het proefexemplaar van de nieuwe belevingsgids over onze stad toont.  Hij is dan ook geslaagd te noemen.  "Normaal gezien hadden ze hier al verkrijgbaar moeten zijn, maar er is een kleinigheid tussenkomen.  Zaterdag kan je je exemplaar dan écht komen afhalen aan de balie."  Ik blader door de gids.  Hij ziet er aantrekkelijk en fris uit.  In het 'ontstaanproces' van deze gids ben ik met twee dames van Magelaan, die samen met Toerisme Mechelen het boekje in mekaar hebben gebokst, op stap geweest door onze stad - van skywalk tot brouwerij Het Anker, en al wat daartussen belevingswaard is.  Beiden, die Mechelen voordien amper kenden waren méér dan aangenaam verrast door de Dijlestad, en dit toffe bezoek dat nog gevolgd werd door een paar andere, leverde hen alvast véél inspiratie voor de samenstelling...

 

 

 

Toeristen, maar ook de Mechelaars zélf, zullen er alvast hun gading in vinden.  Het boekje leest vlot en heeft verschillende 'ingangspoorten':  een bondig en vlot geschreven tekstje, leuke foto's, een kleine 'getuigenis' van een Mechelaar...  Het ligt goed in de hand, en je kan er zo mee op stap - een ontdekkingsreis maken door Mechelen!

In de gids is ook een duidelijke plattegrond opgenomen, met cijfertjes die verwijzen naar  info over bezienswaardigheden, musea, enzovoort...

Wat tof is, is dat de gids opgebouwd is rond een aantal tegenstellingen zoals 'Oud en nieuw', 'klanken en stilte', 'Van hier en van ginds'...   Bovendien wil de gids de zintuigen prikkelen en stimuleren.  Hierin wordt de gids een nieuw en uniek gegeven genoemd in Vlaanderen.  Bedoeling is dat de lezer wordt ondergedompeld in het echte 'Mechelen-gevoel'.  Dat gevoel kan je beleven met de zintuigen: hoor de beiaardklanken, snuif de geur van het Vrijbroekpark, of proef het schuimend Mechels bier..., en ontdek historische kerken, musea, Kazerne Dossin, de skywalk...  Hier en daar is er ruimte gelaten om eigen ervaringen neer te pennen.  Zo wordt deze gids nadien nog een uniek souvenir.

 

 

De belevingsgids is verkrijgbaar aan de democratisceh prijs van 4,90 euro.  Voorlopig is hij enkel verkrijgbaar bij UIT.

 

 

Je kan bij deze gids ook nog een extraatje aankopen.  Er is een 'Prikkelpakket' samengesteld.  Dit is een bonnenboekje waarmee je bij zes typische Mechelse zaken je smaakpapillen kan laten verwennnen met proevertjes.  Zo kan je bier proeven bij het Anker of ambachtelijke pralines degusteren bij Gauthier, een puntzakje frietjes verorberen bij de frituur op de Korenmarkt, een appeltaartje bij Sava, koekjes bij Matthys, kaas met Gouden Carolus bij Schockaert...

 

De belevingsgids + 1 Prikkelpakket kost 8,90 euro en wil je de gids met 2 Prikkelpakketten, dan tel je 12,90 euro neer.  Een afzonderlijk Prikkelpakket kost 5 euro.

 

www.visitmechelen.be

toerisme@mechelen.be

 

Nog een detail: aan deze belevingsgids hebben twee Mechelenbloggers hun medewerking verleend!  En dat vermelden we natuurlijk graag.  Wat dacht je?   ;-)

Peter Meuris, die stadsgids is, vertelt zo over zijn met Samira Essiaf uitgewerkte stadswandeling rond diversiteit.  En ikzelf spreek m'n bewondering uit over straffe madam, Margareta van Oostenrijk...

 

Ga het allemaal zélf beleven met deze gids!   en (her)ontdek deze stad!

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een heel tof initiatief en ideaal om in deze herfstige dagen nog eens op ontdekkingstocht door eigen stad te trekken !