Vlieten?

Herken ik daar nu niet de Melaan in op het Jef Denynplein?  met de muur van de Cellekens...   :-)   Tof gedaan van de Netels!

Vlietjes...  Ik vrees er voor dat het nu wel een tijdje zal stilliggen met openmaken van vroegere vlieten.  Tussen Befferstraat en Zakstraat ging men de vliet ook openleggen.  Maar dat zal toch wel voor in budgetair betere tijden zijn...

En al mogen sommige vlietjes misschien wat artificieel aanvoelen (zoals Heergracht): het geeft toch wel een gezelliger straatbeeld.  Wie wil terug naar de Melaan als autoparking?  Ik alleszins niet.

Voor mij mag - als er terug wat meer geld in het bakje is- toch overwogen worden om de Melaan over de Katelijnestraat, door te trekken...  Hoe mooi zou het kunnen zijn links van dat prachtig gerestaureerde pand 'De Diamant'...

 

@Jan Smets: Om het goedkoop te houden: Als we tegen springtij eens gewoon de sluiskens aan de Keerdok openzetten en ze vanaf het moment van hoogste water definitief dichthouden, kunnen we in half Mechelen gondelieren. Wellicht zijn we meteen ook van enige ondergrondse autoparkings verlost. Het groot voordeel van die situatie is, dat er natuurlijk minder autoverkeer is en dus eindelijk écht minder behoefte aan parkeerplaatsen.

@Somehuman: een auto kunt ge parkeren op plus één of min één ... een gondel niet! ;-)

@Luc: Onnodig: gondels zijn taxi's! Anders moet je een zangdiploma kunnen voorleggen: O Somers mio. ;-)

Ik meen te weten dat er toch zo'n 'gondeltje' geparkeerd ligt op -1.        ;-)

Ja Jan, en op dat niveau had ie voordien heel lang geparkeerd, goed dat Vinci hem niet gezien had.  ;-)  Mooie foto, overigens.