Niels&Friends in Sjarabang

Via mijn vader ontving ik twee tickets voor het optreden van Niels&Friends in Sjarabang. Niels&Friends? Nog nooit van gehoord, maar waarom niet? Sjarabang? Dat wordt opzoeken op Google maps (en dan nog verkeerd rijden!). Hier spreekt iemand die nog niet zo vertrouwd is met Mechelen en lokale muzikale talenten, zoveel is duidelijk.

Niels Geerts is een geweldige gitarist met een collectie gitaren om jaloers op te zijn. Naast muzikant zou je kunnen stellen dat Niels ook stand-up comedian is, elk nummer wordt uitvoerig ingeleid door tekst en uitleg. Hoewel de speeches soms langer zijn dan de nummers zelf, draagt hij het publiek op zijn handen, qua interactie met het publiek en entertainen moet je hem niets meer leren. Eén van die nummers gaat zo bijvoorbeeld over de witte chocolade mousse van de Puro. Toen deze van de kaart verdween kreeg hij het geregeld dat men in de keuken speciaal voor hem dat zouden voorbereiden. Hij moest ze enkel minstens twee dagen op voorhand reserveren. Een leuke anekdote waarvoor de hele zal plat gaat van lachen!

Andere nummers werden geschreven voor oa zijn petekindjes, Syl van de Gouden Vis, of ‘Song voor een prachtexemplaar’ voor één van de vele meisjes waar verschillende nummers over gaan. Niels heeft meer vriendinnen dan gitaren. En met een stuk of 5 gitaren op podium zegt dat genoeg. Bovendien erg handig als er al eens een snaar stuk springt. Persoonlijk hoogtepunt was de cover ‘Street Spirits’ van Radiohead dat zeer mooi en ingetogen werd gespeeld, enkel spijtig van de storende chipsgeluiden op de achtergrond die door quasi de hele zaal galmden.

Niels was niet voor niets in de wolken over de ‘groep van zijn dromen’. Je zou voor minder met mede muzikanten als Patrick Riguelle (lapsteel, bluesharp, percussie, zang – u kent hem ongetwijfeld van De Laatste Show Band en zijn Franse chansons), Lennart Heyndels (contrabas en zang – European Young Jazz Artist’s Award), Ramses Van den Eede (drums – speelt oa in Hear, Hear! (a cheer),  Harmen Goossens (cello – Franz Liszt Academie Budapest) en gastzanger Jelle Van Rossem. Stuk voor klassemuzikanten die buiten alle initiële verwachtingen er een zeer fijne avond van maakten.

 Stijn Swinnen

 Stijn Swinnen

 

 Stijn Swinnen

Niels and Friends op Facebook

Foto's en tekst: Stijn Swinnen

Erg knappe foto's Anendel!  Bedankt voor deze bijdrage!  Niels (én Sjarabang) verdienen terecht deze aandacht...  Ik ben er jammer genoeg niet geraakt, maar jij maakt dat toch een beetje goed!  ;-)

Bedankt voor dit mooie verslagje, Stijn!

Tot mijn spijt was ik verhinderd voor dit optreden, maar ik zag Niels & Friends gelukkig al eens eerder aan het werk.. Ben blij dat het ook nu weer de moeite was en ook dat er een verslagje van te lezen valt ! ;-)

Reportage van tvMechelen volgt

Bert van TV-Mechelen stuurde me volgende link naar zijn reportage door:

http://www.youtube.com/watch?feature=playerembedded&v=mwNRrOn4m8c