Mechelse theatergezelschappen zetten sterk in op voorstellingen van eigen bodemMechelen is niet alleen jazz-stad bij uitstek, ook het amateurtoneel tiert welig in onze stad, en al lang. Zeker een tiental theatergezelschappen, en het zijn er wellicht méér, brengen toneel van hoog niveau.

Theater De Moedertaal en  De Peoene zijn er daar twee van. Beide gezelschappen pakken uit met producties van eigen bodem. Bij Theater De Moedertaal is dat ‘Hakkelgaren’, een thriller van Roger van Ransbeek in regie van Erik Luyten. De voorstellingenreeks is al gestart en loopt nog tot 26 oktober. Bij De Peoene regisseert Pier de Kock in november Walter van den Broecks ‘Ronde van Vlaanderen’, dat uitdrukkelijk niét over coureurs gaat…


Theater De Moedertaal startte hun seizoen met de spannende thriller ‘Hakkelgaren’. Het verhaal draait ronde de buurvrouw van John Swart en haar vierjarig dochtertje. Al negen negen maanden zijn ze spoorloos verdwenen. Weet John wat er met hen is gebeurd? Misschien is hij hun moordenaar? De politie vermoedt ook dat hij samenwoonde met zijn vriendin-buurvrouw. En waarom zou hij niet de vader van het kind zijn? John blijft echter ontkennen en dist het ene onwaarschijnlijke verhaal na het andere op... Hoe de vork aan de steel zit, kun je nog tot en met 26 oktober gaan ontdekken.

'De Ronde van Vlaanderen' gaat niét over de koers, noch over Flandriens of de Muur van Geraardsbergen.  Walter van den Broeck schetst heimelijke verlangens en verzwegen dromen, het niet kunnen communiceren van drie generaties waarbij het verleden de toekomst verstoort. Eén en ander komt tot een climax op de dag dat ‘Vlaanderens mooiste’ voorbij komt. Dus... Gaan kijken!

Voor beide stukken, zeker voor ‘Hakkelgaren’, dat al loopt, maar ook voor ‘De Ronde van Vlaanderen’, bestel je best snel tickets om je van een plaatsje te verzekeren.
 

Hakkelgaren’ wordt nog opgevoerd vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober, telkens om 20.15 uur, bij Theater De Moedertaal, Hoveniersstraat 54. Tickets kosten € 10 aan de kassa. Meer info bij staf.soli@telenet.be - t 015 43 08 96 of via de webstek.

De Ronde van Vlaanderen’ speelt op vrijdag 8, 15, 22 en 29 november en vrijdag 6 december. Op zaterdag 9, 16, 23 en 30 november en op zaterdag 7 december. Telkens om 20.15 uur. Op zondag 17 november en zondag 1 december om 15 uur. Locatie: De Peoene, Lange Schipstraat 71-73. Info en tickets: info@depeoene.be, t 015 26 06 63


Zoals eerder aangegeven: Mechelen telt natuurlijk nog veel meer amateurtoneelgezelschappen! Waar mogelijk besteden we daar natuurlijk ook graag aandacht aan – wordt vervolgd dus!
 

Tekst: © markec
Beelden: © TDM en
© De Peoene