Elvis herleeft zaterdag in Mechelen

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

Nee, Elvis is niet dood.  Dat zal je zaterdag wel merken in Mechelen.  In het Cultuurcentrum zal 'The Legendary Johnny Trash Revue'  met een wervelend en gevarieerd programma het nieuwe seizoen openen.  Vandaag had ik hierover een babbel met Johnny Trash himself (of Koen Verbeeck...).  Of Johnny nu een rockster een singer-songwriter of comedian is?  wie zal het zeggen...  Feit is wel dat hij sinds hij vorig jaar finalist Cabaret Concours Vlaanderen werd, en bovendien halve finalist was in Humo's Rock Rally zichzelf 'BBV' ('Bijna Bekende Vlaming') mag noemen.  Dit is het etiket dat hij relativerend op zichzelf plakt.  Leuvenaar Koen bracht zijn goeie vriend Steve Ceulemans mee.  Steve is een rasechte Maneblusser, en kreeg de unieke kans om als gitarist mee op het podium te staan.  En dit is natuurlijk erg tof voor Steve, die al sinds eeuwen 'bezig is' met muziek, maar nooit de ambitie had om er 'serieus' iets mee te doen...

 

 

Koen Verbeeck die al héél wat muzikale watertjes heeft doorzwommen, komt graag naar Mechelen...

 

Ik zie deze stad positief veranderen.  Het is er erg mooi en aangenaam op geworden.  Ik ben dan zelf wel Leuvenaar, maar het is tof om hier te komen.   Vorig jaar presenteerde ik hier nog een Dean Martin Tribute.Weet je dat mijn vader - Marc Verbeeck -  ooit nog les heeft gegeven in Mechelen?  In het Sint-Romboutscollege... Zijn bijnamen waren echter allesbehalve flatterend.  Leerlingen noemden hem 'het Beest', 'den tiran' of 'de Sheriff'...

 

Koen moet er zelf om lachen.  Hij sloeg zélf een andere richting in, en is nu fulltime aan de slag op de podia.  Hij begon als drummer.  Met de groep waarin hij speelde ('Cinelli') werd hij ooit tot de top van de alternatieve scene is ons land gerekend.  Het was een mooie start voor zijn carrière.  Koen kreeg een jaar geleden de vraag van UiThuis Hoboken en Twinstreet Booking  om iets in mekaar te steken rond Elvis, die toen 35 jaar geleden overleden was.  Koen of Johnny stak toen een totaalprogramma in mekaar met muzikanten uit de Rock 'n Roll/Roots scene én bekende Vlamingen.  Het werd een succes!  Het programma werd voor de eerste keer gebracht in Hoboken, en vorig jaar december, mocht de Roma genieten van het spektakel.  Nu is Mechelen aan de beurt!

 

Het zijn niet de minsten die op het podium zullen staan.  Sommigen zijn er al voor de derde keer bij - anderen voor de eerste keer.  Bij aanvang deden ook Alex Agnew, Helmut Lotti en Guido Belcanto mee.  Maar de meeste artiesten zijn allemaal druk bezig, en is is niet zo eenvoudig om hen allemaal samen te krijgen.  Toch klaag ik niet.  Ik heb nu ook weer grote namen die graag met mij wilden samenwerken.  Zo zijn zaterdag in Mechelen Filip Casteels van El Fish, Willy Willy en Guy Swinnen van The Scabs, Nathalie Delcroix van Laïs, Paul Michiels van Soulsister, Tine Embrechts en Ludo Mariman van The Kids te bewonderen!  Deze lijst van gastvedetten werd samengesteld door boekingsagent Filip Jansens en mezelf.  Voorwaarde en basisregel was wel dat ikzelf 'iets' met deze artiesten moest hebben.  Ik moet er zélf graag mee willen samenwerken...

 

Steve die aangezocht werd als gitarist is in de wolken om met deze mensen te kunnen optreden.

 

Het zijn allemaal stuk voor stuk toffe mensen, die héél gewoon doen, en geen vedettenstatus hebben.  Het is een unieke kans om mee te mogen spelen.  Ik ken Koen al heel wat jaren.  We leerden elkaar kennen via wederzijdse vrienden, en het klikte meteen.  Ikzelf heb altijd in groepjes opgetreden, maar deed dit gewoon voor de lol, en had nooit grote ambities. Blues en Rock & Roll is mijn ding.  Ik ben dus wel blij dat Koen me de vraag stelde om mee te doen.  En zo zal ik dus zaterdag ook in Mechelen op het podium staan!  Dit zal dan voor de eerste keer zijn sinds ik als 17-jarige jonge gast optrad in de cafeetjes op de Vismarkt.

 

(in de band spelen buiten Steve Ceulemans en Chris Van Nauw als gitarist, ook nog Piet De Houwer op drums, 'Bop' De Houwer bass, Jo Reniers op keys en André De Laat, Koen Minnaert en Floris Verhoeven horns)

 

   

 

Het wordt zaterdag beslist een optreden om in te lijsten.  Met een vriendenpas van het Cultuurcentrum heb je gratis toegang tot deze seizoensopening (maar je dient wel te reserven om je aanwezigheid kenbaar te maken.  Dit kan via 015/29 40 00).  Aan de kassa kost een toegangskaartje 15 euro.  Het is een concert voor een staand publiek.

 

Alle gasten kozen zélf hun liedje.  Hierdoor krijg je een boeiende mix van bekende nummers en eerder 'obscure' keuzes van minder voor de hand liggen de liedjes.  Dat zorgt dus zeker voor verrassingen.  Ook al draait het natuurlijk in de eerste plaats om de muziek: visueel zal het ook aantrekkelijk ogen.

 

Het Cultuurcentrum vermeldt met een knipoog dat er geen dresscode is, maar dat glitterpakken, vetkuiven, bakkebaarden en Priscilla kapsels meer dan welkom zijn.  Méér zelfs: wie als Elvis of Priscilla verkleed komt, maakt kans op een fijne prijs!

 

19u30: deuren.   3 Cool Cats.

20u30: The Legendary Johnny Trah Revue.

22u15: 3 Cool Cats, The Scopi-Tonics en El Molinos Saxo.

Doorlopend: The Las Vegas Weddingchapel (een intieme en bondige ceremonie door The King himself, een 'officiële' registratie, een foto en dit alles vanzelsprekend tot de dood jullie scheidt...)

 

Dit optreden is een coproductie van Cultuurcentrum Mechelen, UiThuis Hoboken en Twinstreet Bookings. 

Koen en Steve zien het alvast zitten!  Ze zijn er klaar voor.  The King zal zaterdag Mechelen doen swingen!