Negende editie van Jazzathome eert Django Reinhardt met Swing en Gipsy JazzZondag 15 september
grijpt de alweer negende editie plaats van Jazzathome. Met jazz in historische woonkamers, binnentuinen en andere unieke plekjes in de Mechelse binnenstad. Django Reinhardt, die zestig jaar geleden overleed, swing en gipsy jazz lopen als rode draad door dag- en avondprogramma. De deelnemer stelt ook nu zelf zijn namiddagprogramma samen. In de Mechelse stadsschouwburg start om 20 uur het avondprogramma met als topper The Basily Gipsy Band.

Behalve bovengenoemde genres komen ook andere stijlen aan bod, uit het huis met vele kamers dat Jazz is.

De deelnemers kunnen uit 22 groepen en locaties kiezen. Bij de muzikanten die in de namiddag , vanaf 13 uur, op de huislocaties spelen, treffen we ondermeer Dré Pallemaerts, Bart Van Caenegem, Koen en Dajo De Cauter, Bart Quartier, Dick Van der Harst, Bart Defoort, Yves Peeters, …

Naast verschillende bekende locaties van de vorige edities zijn er enkele nieuwe huiskamers bijgekomen. Eén van de nieuwe locaties kunnen deelnemers niét kiezen. De groep Carmamuse treedt om 14.30 op in de Mechelse gevangenis. De ‘jailhouse jazz’ is exclusief voor de gevangenen.
 

Avondprogramma
En ‘s avonds is er het dubbelconcert in de Mechelse Stadsschouwburg. Het Jennik Verlinden Quartet speelt om 20 uur een moderne jazzset. Verwacht je aan knappe composities met invloeden uit rock, klassieke en electronische muziek met veel ruimte voor improvisatie.

Om 21.30 uur  staat er Gipsy-jazz op het programma. De Basily Gipsy Band doet de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Begonnen als pure vertolker van de ‘hot club de France’-traditie, ontwikkelde de band een eigen stijl, gecombineerd met traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden.

The Basily Gipsy Band staat naar verluidt garant voor daverend applaus na een spectaculair concert. Iets om enorm naar uit te kijken dus, alsook de vele ontdekkingen die je die de dag kunt doen natuurlijk…

Jazzathome Praktisch
Start- en eindpunt van het jazzparcours is telkens de Stadsschouwburg in de Keizerstraat. Tussen 13 en 14 uur stel je zelf je "Jazzathome" middagprogramma samen met een keuze van 3 optredens uit uit 22 groepen. Elk optreden duurt 45 minuten. Elke groep speelt drie sessies. Je kunt de keuzes ook via de Jazzathome-webstek (jazzathome.be) maken, na aankoop van tickets, via jazzzolder, UiTinMechelen of Cultuurcentrum Mechelen. Ook tickets voor het dubbelconcert, ‘s avonds kun je via die weg bestellen.

Een praktisch stadsplan gidst je naar de locaties, waar de bewoners niet alleen hun deur openzetten, maar ook een drankje aanbieden zodat je optimaal van het optreden kunt genieten. Alle locaties liggen op wandelafstand in de binnenstad.

Vanaf 18 uur is er eten en drank voorzien aan de Stadsschouwburg en om 20 uur start het avondprogramma.

Info over artiesten en locaties op jazzathome.be

Dagtickets kosten € 15, ook de tickets voor het avondprogramma betaal je € 15. Via: UiT in Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen, T 070 22 28 00 - e uit@mechelen.be of via: Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen, T 015 29 40 00 - Fax: 015 29 40 29, e cultuurcentrum@mechelen.be. Ook bij de Jazzzolder kun je terecht voor tickets; bellen naar 015 33 63 14 of 0497 02 93 61, of in de Jazzzolder elke tweede of vierde vrijdag van de maand.

tekst:  © Markec
afbeeldingen: © Jazzathome - foto Jennik Verlinden Quartet: © Marc De Witte

Dank u Markec voor de klare en duidelijke uitleg en aanbeveling van dit gezellige stadsfestival!

Wij gaan er alleszins naartoe :-)

 

Leve Markec! 

Als je van live muziek houdt, maar niet zo direct van jazz, is dit beslist een aanrader, want de ervaring van in een Mechelse living muzikaal verwend te worden is zo uniek, dat je dit festival jaarlijks zal willen bijwonen