Goswin De Stassartstraat (over Van Hoeystraat)

met categorie:  

Het is duidelijk dat de vorige ra ra ra ('t Plein) vééééél te gemakkelijk was.

Daarom: 

 

Speegeltsje speegeltsje aan de wand, zegt me op den oek van welke twie straten  deize lanteire brandt. 

Zoals steeds, NIET ANTWOORDEN OP DIT BLOG, maar stuur je vermeende oplossing aan:   erkaa(apenstaart)telenet.be

 

De echte die-hards hebben zich weer niet laten vangen zoals:

Eddy Luyten
Thomas Huber
Nelly

Roger,

 

Mijn antwword zit in de pijp (geeuw !!!)

Jullie allemaal, mijn antwoord is verstuurd. Wedden dat jullie er even ver naast zitten als Ra Ra Roger himself ? Tenzij Jos om dezelfde reden als ik is moeten beginnen geeuwen want ik had al twee films op 2BE en heel veel uren eerder een addertje onder het gras opgemerkt dat me bleef bezighouden tot het gif er echt helemaal uit was. Nee, mijn probleem was niet dat ik Rogers tip niet begrepen had, daarvoor ben ik al te lang aan 't flippen... De fotograaf kon iets dat wij niet kunnen.

Als we die foto nu een keer spiegelen: :-)

dan ... weet ik het nog niet :-/

@ SomeHuman,  Rara Roger himself zit er zeker niet naast en hij weet meestal zeer goed waarover hij het heeft!    

Tot dusver werd een juist antwoord gegeven door:

Eddy Luyten
Thomas Huber
Nelly
Jos Nys
Jef Van Ransbeeck
Rob
Vladimir Junior
Hubert Collet
Luc Croonen
SomeHuman
Jan Smets
Pol Van Hoof

Louis Goovaerts
Marc Corbeel

Roger, SomeHuman ook. Deze keer met 100% bewijzen, daarnet maakte ik daartoe ter plaatse de foto's van beide locaties. Alleen de gisteren theoretisch berekende en vannacht doorgegeven locatie van de lantaarn was mogelijk. Ik stuur je vanavond of vannacht de foto's (in e-mail en dus met GPS-coördinaten en al) zodat jij ze kan publiceren. Ik vermoed dat je op een bijschrift kan voortgegaan zijn, maar wie dat dan schreef had ook niet ver genoeg doorgedacht of gewoon niet zo een beste opmerkingsgave. Als je zelf ter plaatse gaat met een fototoestel, is het trouwens nog opvallender dan ik al wist.

Ik heb zonet het kadasterplan van Popp (1858) bekeken en stelde vast dat, gelet op de plaatsing van de huizen aan de overkant, de lantaarn niet op de hoek van een straat hing.  

Ik zal de vraag dus opnieuw stellen.  In welke straat en tegenover welke andere straat hing die lantaarn? 

Het gezochte oord was de Goswin De Stassartstraat ongeveer over de Van Hoeystraat.

Om het wat moeilijker te maken shopte ik de spits van de St Janskerk weg en werd de foto gespiegeld.

De lantaarn hing in een knik die de straat maakt ter hoogte van de vroegere brug over de Kleine Heirgracht. 

Rob en SomeHuman hebben mij hierop attent gemaakt, waarvoor mijn dank want ik was op het verkeerde been gezet dat de lantaarn op de hoek van de De Deckerstraat en de De Stassartstraat hing.  Wegens de knik in de straat zou men vanaf de hoek van de De Deckerstraat het dak van de St Romboutskathedraal nooit kunnen zien.

Allee, tot de volgende :-)