Sint-Rombouts Kathedraal Anders bekeken

met categorie:  

Misschien een beetje raar : dit is een blog zonder foto , en dan nog over een fototentoonstelling. Maar ja, ik durf de kunstenaars niet naar de kroon steken. Het was in de kringloopwinkel op de Korenmarkt dat mijn oog viel op een zwart wit foldertje en een mooie foto van de Mechelse skyline (horizon voor de puriteinen) met de Sint-Romboutstoren. 

Het onderwerp van de folder: Sint-Rombouts Kathedraal Anders bekeken. Twee vliegen in één klap, een tentoonstelling meepikken om van mooie foto's te genieten en Mechelen (meer bepaald de kathedraal) beter ontdekken. En het was de moeite: zeker de foto van het gezicht van de dame op de preekstoel. Daar zie je dat de nerven van het hout de vorm van de wangen volgt. Subliem scherp op papier gezet. Ook de orignele kijk "door" de kerkstoelen is een prachtige foto. De dertien fotografen zetten prachtige details van de kathedraal onder de schijnwerpers.

Bovendien bij dit warme weer is het aangenaam verpozen in deze luchtige kathedraal.

De tentoonstelling loop nog tot 31 augustus van 10 tot 18 u. Toegang gratis.

Wat ik wel bizar vind, is dat deze tentoonstelling buiten de kathedraal niet aangekondigd wordt. Ook het feit dat in Mechelen er veel te doen is, maar het verdomd moeilijk is om te weten te komen wat er gaande is. Het stond in de Nieuwe Maan aangekondigd, maar zeer crypitsch. Dat er een cavalcade is, dat zullen we nu wel zeker al weten. Maar een overzicht krijgen van het rijke aanbod van publieke activiteiten, verenigingsactiviteiten en tentoonstelllingen is niet evident. Hopelijk brengt de aangekondigde "maandelijkse kalender" soelaas

 

Gelukkig hebben we de Blog nog !

;-)

Ha, interessant: dat schrijf ik meteen in de agenda en .. een dezer...

Tof om dit nog eens te herhalen!  Deze fototentoonstelling loont inderdaad de moeite.  Het is daarom dat ik er een tijdje geleden al iets over schreef op Mechelenblogt:

 

http://www.mechelenblogt.be/2013/06/sint-romboutskathedraal-anders-bekeken

 

 

 

wel ja ik dacht ook al dat er op de blog al over geschreven was, et schijnt inderdaad echt de moeite te zijn, 

Nog even meegeven dat de expo elke dag tot 17u30 te bekijken is, en niet tot 18u zoals vermeld (foutje in de communicatie).

 

Ik weet het de Nieuwe Maan is geen groot licht.

Ik moet er met Jaap over spreken maar Mischien een pagina op de website van het Moreelshuis waarin al de verweesde initiatieven van Mechelen vermeld worden is Mischien een idee.

Ik moet eerlijk zeggen dat publiciteit ook voor het Moreelshuis beter kan maar het is ook een kwestie van budget en vrijwilligers te vinden die bijvoorbeeld een Facebook pagina van de vereniging kan opstarten en...... Beheren.

de website is ook al een behoorlijke investering geweest en de mensen die hem maakte "Netplus" hebben een fantastische inspanning geleverd..

Ook onze vrienden de Mechelse gidsen  sleuren de toeristen de Kathedraal in en zo weer naar buiten. Een vluggertje dus. Het Kathedraal spook ergerd er zich ook mateloos aan.

we moeten ook meer overleggen de foto's in de kathedraal de kunstproducten op de battelse steenweg de Vestdagen op de keldermans vest  Jazz AT Home enz. Samen kunnen we meer berijken en energie en middelen besparen.

We moeten allen dankbaar zijn boor Mechelen blogt

Francis

@Jan  sorry 

aja, dat is waar ook, was ik al vergeten .... bedankt E10!

 

En er wordt inderdaad weinig gecommuniceerd ivm evenementen, en wat er dan gecommuniceerd wordt is dan niet duidelijk hoe/wat/waar of hoe laat .... Spijtig. 

@ E10

heel moeilijk om een zicht te krijgen op alle evenementen ea activiteiten in Mechelen
is het nochtans niet,
 

zie http://www.uitinmechelen.be/nl/homepage/index.html

De mensen van de UITdienst zijn wel goed, maar kunnen niet alles detecteren hé.

De organisatoren moeten hun activiteit dan wel aanmelden natuurlijk