Cultuurcafé Malvine pakt uit met Nele Needs a Holiday en ‘debuut’ van Pickin' Daddy

Heffenaar Pickin’ Daddy is één van de vele namen op de knappe affiche van Dranouter Folk (2-3-4 augustus). Volgende week vrijdag 26 juli is hij voor het eerst te zien in eigen stad

Pickin’ Daddy werd in 2011 derde bij de Nekkanacht-wedstrijd en is sindsdien een begrip in de wereld van folk en kleinkunst. Pol Vandenbussche, zoals de echte naam van Pickin’ Daddy luidt, speelde al zowat overal in Vlaanderen maar op zijn Mechels ‘debuut’ was het wachten tot aanstaande vrijdag in het Heffens cultuurcafé Malvine. Eindelijk een ‘thuismatch’ dus. Dezelfde avond brengen de jongedames van ‘Nele Needs a Holiday’ vrolijke popdeuntjes.

Pol Vandenbussche leerde pas op latere leeftijd gitaar spelen en ontwikkelde zijn eigen pickin’-techniek. Het waarom van de artiestennaam ‘Pickin’ Daddy’ is meteen duidelijk. Pickin’ Daddy brengt liedjes in het Antwerps dialect. Vandenbussche mag dan al jaar en dag in Mechelen wonen, zijn roots liggen in de Antwerpse zuidregio.

Met al een eerste CD onder arm treedt de singer-songwriter regelmatig op, nu dus ook in diens ‘eigen’ Heffen. Fans hoeven dus niet op de doortocht op 4 augustus in Dranouter te wachten om de man aan het werk te zien en horen.Nele Needs a Holiday, de ‘meidengroep’ rond Nele Van den Broeck, bekend als ‘meisje met de ukelele’ uit ‘Iedereen Beroemd’, en met verder Charlotte Schellen, Lise Bouttery en Sieske Mulde  belooft ons eem zomerse cocktail van vrolijke popdeuntjes met spitsvondige teksten.

Een voorsmaakje: 'Beyonce'

Café Malvine organiseert maandelijks een optreden in de Heffense zaal Grétry. Voor telkens € 7 wilt organisator Concertband Heffen min of meer bekende namen programmeren én lokaal talent podiumkansen bieden. Het lokale talent van vrijdag schopte het dus al ver in Vlaanderen, maar staat nu pas (!) op een Mechels podium, in zijn woonplaats  Heffen.

Vanaf oktober pakt Café Malvine uit met Stand Up Comedy, met op 26 oktober mentalist Gili en in januari Bert Gabriels. De organisatie is nog op zoek naar beginnende comedians om het voorprogramma te verzorgen van beide acts. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij wardbosmans@telenet.be .

De optredens van Pickin Daddy en Nele Needs a Holiday vinden plaats in Zaal Grétry, Kazernestraat 6, Heffen. Aanvang: 20 uur. Kaarten in voorverkoop: € 7, aan de kassa € 10.

Kaarten en info bij: wardbosmans@telenet.be
Meer info over Café Malvine en de programmatie: facebook.com/cafemalvine


tekst: © Markec
foto’s: © Muziekcentrum Dranouter, © Neleneedsaholiday.com