Wa paozde?

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

Dat deze zomer beslist werd om Maanrock niet te laten doorgaan, heeft op z'n zachtst gezegd hier en daar de gemoederen verhit.  En toch wordt ons een fantastische festivalzomer beloofd.  Verveling zou dus uit den boze moeten zijn.  Dat is althans de intentie van de vzw Mechelse Feesten.  Nu kan iedere Mechelaar ook zijn mening kwijt over wat hij denkt of 'paost' van 'feesten in Mechelen' en wat een stadsfestival als Maanrock zéker hebben moet. Bovendien kan je ook je zotste idee voor een Mechels evenement spuien.  Jawel!  En dat kan je doen in de gloednieuwe Babbelbox.  Vandaag werd deze 'aquarium' voorgesteld op de Botermarkt - en luttele uren later, verscheen deze Babbelbox al op de Hanswijkvaart, waar hij opgesteld stond op het Maes Music Cargo.  Da's nog maar het begin.  We zullen de box overal zien opduiken deze zomer!

 

Stad en vzw Mechelse Feesten wil een participatietraject uittekenen waarbij het in de eerste plaats de vinger aan de pols houdt bij Maneblussers en bezoekers.  Iedereen wordt uitgenodigd mee te paozen over volgende Maanrock, maar ook over ander feestgebeuren in onze stad.

 

Van 26 juni tot 30 augustus zal de Babbelbox rondtoeren in de binnenstad en de buitenwijken.  Hij zal halt houden op 22 Mechelse festivals, evenementen en concerten.  Een vioolconcert op de Grote Markt? elke dag Parkpop? een strandfestival op de Veemarkt?  Wie weet?  Je kan je idee hierrond kwijt in deze op een grote camionette opgestelde box.  Drie vragen krijg je voorgeschoteld:

 

            -waaraan denk je bij feesten in Mechelen?

            -Wat moet een stadsfestival zoals Maanrock zekerhebben?

            -Geef ons eens een zot idee voor een Mechels evenement!

 

Van al die boodschappen word een filmopname gemaakt, die verwerkt worden tot een kwatlitatieve analyse.  Als je je gedacht hebt gezegd in de box, krijg je een link toegestuurd waarmee je het filmje online kan bekijken en delen.

Naast deze input, wordt de Babbelbox aangevuld met een aantal rondetafels, waar diverse betrokkenen en deskundigen dezelfde vragen voorgelegd krijgen.  Aan het einde van de zomer monden deze twee trajecten uit in een stadsbreed debat: Het Grote Stadsbebat@MEC.  Bedoeling is om Mechelaars en bezoekers rond de tafel te brengen voor een gezamenlijke brainstorm over zomeractiviteiten in de stad.  Er wordt gemikt op zo'n 150 deelnemers.  Al wie zijn stem zal laten horen via de box, wordt sowieso uitgenodigd om deel te nemen aan dit debat op 31 augustus in het Mechels Event Center. (Oscar Van Kesbeeckstraat 17)

Zo wil men komen tot een vernieuwde invulling van Maanrock en andere evenementen.

 

Vandaag op Botermarkt en Hanswijkvaart... De volgende dagen op de Dijlefeesten, Baanrock en Ottertrotter...   Maar ook op Parkpop, Global Fiësta en vele andere evenementen gaan we deze Babbelbox niet kunnen ontwijken.

 

www.mechelen.be/wapaozde

www.facebook.com/wapaozde

www.youtube.com/wapaozde

 

(intiatief van de stad, de vzw Mechelse Feesten, in samenwerking met Thomas More en brouwerij Maes, partners van Mechelse Feesten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Babbelbox zal geplaatst worden op het Cultuurplein gedurende de Beiaardconcerten op

 maandag avond 05/08/2013 en 19/08/2013.

Lovenswaardig initiatief van de stad.

 

Geweldig ID !

:-)

Geweldig ID ja, maar ondertussen vraagt men zich in bestaande inspraakorganen af wat de zin nog is en geeft het nieuwe bestuur zichzelf ruim een jaar om te bepalen waar ze naar toe wil met 'participatie'.   Blijkbaar zijn festivals het dringendste onderwerp om het publiek (van binnen of buiten Mechelen?) over te raadplegen... 

Kristof Calvo, van de partij GROEN, is sinds kort voorzitter van vzw Mechelse Feesten.

In de pers vertelt die snotneus uit Willebroek dat Maanrock niet kan doorgaan, omdat de Calvocade plaat vindt. En als je dat ni gelooft, maakt hij u wijs dat er geen centen zijn.

Er waren wél centen om een heel goeie Maanrock te organiseren. Kennelijk zijn er wel centen om een jubileum-editie van Ottertrotter en luxe-Parkpops te organiseren.

Het is heel simpel: Maanrock werd ooit door een christen-democraat opgericht. Dus kan Kristof Calvo niet met die pluimen gaan lopen. Wat doet hij dan? Hij breekt alles af, om dan de indruk te wekken dat hij de grote vernieuwer is.

In Knack stond er onlangs een artikel met een bekende politicoloog. Hij vond het toch wel heel merkwaardig dat een GROENE jongen als Kristof Calvo meegaat in het BLAUWE verhaal van Bart Somers. Tja, zo zijn opportunisten hé, die springen op eender welke kar, ter verheerlijking van hun eigen eer en glorie.

Ten slotte dit nog: een participatie project? Laat me ni lachen. Een campagne voor de nationale verkiezingen van volgend jaar zeker. Laat ons hopen dat Kristof Calvo heel veel stemmen haalt, dan verhuist hij naar Brussel en zijn we er van af. :-)

ik paos dat de rechterpol niet goo wet wat de linkerpol doo en nog eet: wie ba den ont slopt kregt de vloeie, ons Bartje lupt toch oek zoe geire van ee na daa idem dito de calvo

 

Het is wel een rare vorm van inspraak.

De moderne politicus gaat dus als volgt in debat met de Mechelaar: Hij plaatst ergens een bak met een camera waartegen men zijn gedacht eens mag zeggen, vervolgens krijgt de Mechelaar in kwestie per email een link doorgestuurd via dewelke hij zichzelf op youtube kan aanschouwen en aanhoren. Hmmm... eigenlijk kan je dus evengoed thuis in de badkamer voor de spiegel je ding gaan doen? Tof debat, het voordeel is dat wie tegen zichzelf praat altijd vanop voorhand weet wat hij gaat zeggen.
De grappigste interventies worden dan achteraf samengabracht in een kwaliteitsvolle, doch ludieke compilatie. En avant! Stand-up comedians in spé: laat deze zeker kans niet liggen!

Veel interessanter was de conversatie die ik onlangs had met een medewerker van de firma die oa het podium voor Maanrock bouwt: voor 2014 niks in die richting gepland :-)

We hebben eigenlijk al ne babbelbox in Mechelen !  Het noemt Mechelenblogt.

;-)

@Platte Pluto, ik  vrees dat de verkiezingen van 2014 ons niet van Calvoke gaan verlossen; hij zit nu ook in Brussel!! En het enige dat hij daar kan is jeremiëren over kernenergie, maar misschien gaat hij een bruuske ommekeer maken nu een aantal groen profeten stellen dat kernenergie toch best is voor het milieu.....Maar ja het manneke hoort graag zichzelf bezig! Beetje last van het "kleine man"syndroom ???

Ik poas er het moan van . Eigenlijk had ik nog gienen toad oem er an te poase. Na 47 jaar werken plus achtien maand legerdienst was ik eigenlijk aan het denken waar die twee idioten van bovenaan het recht halen om aan mijn spaarcenten te zitten. Dat ze verdomme eerst ons geld terug geven voordat ze beginnen te zweven.

Wij willen de ideeën van G.L. op den babbelbox !

Want wij willen weten welke muziek ze, voor G.L., moeten spelen in Mechelen !

Hoort hij misschien graag Jazz ?  Of Blues ? Of Rock 'n' Roll ôôt de Fifties ? Of is hij dikke fan van La Esterella ?

En zou hij pakken op Joetjoep ?

;-)

Gim, misschien e Wienerwalske.-) Maar a propos, er zijn precies niet veel mensen die er iets over poaze. En ze droenke e glas en ze ....

@ G.L. : Eigenlijk geen slecht ID, zo een Waltz Fest in Mechelen.

Gewoon nen stevige houten vloer oep de Groete Mèt, de muziek van Johann Strauss Junior door de boxen en de de danskoppels van de Mechelse dansscholen in hun beste outfit.

Als reclame en uithangbord kan dat wel tellen.

Mechelen 1948

Persoonlijk zou ik liever meerdere kleinschaligere evenementjes zien dan één groot.

 Voor mij hoeft Maanrock niet, wegens te veel volk ineens.