Parkpop 2013: zomerse muzikale avonturen in de Kruidtuin

Terwijl de Dijlefeesten op hun laatste benen lopen en in Tivoli Ottertrotter plaatsgrijpt, vragen we je aandacht voor méér muzikale avonturen. Vanaf 4 juli, aanstaande donderdag dus, is het weer tijd voor Parkpop! Deze editie pakt uit met enkele kleppers zoals Nederlandse held Rick De Leeuw en de popkenner uit Antwààrpe, Clement Peerens. Maar ook onze eigen Gunther Neefs en Nite Spirit staan op het parkpoppodium! En er is meer…

Het concept blijft behouden: negen avonden gratis muziekplezier, elke donderdagavond in juli en augustus. Ook nu belooft het een grote variatie aan muziekstijlen te worden.

Mechelen Zingt Mee’ is de slagzin voor donderdag 4 juli. Parkpop gaat dan van start met een heus Schlagerfestival. De Schlagershowband brengt dé klassiekers in het genre en rekent op het publiek om mee te zingen.

De tweede Parkpopavond geldt tevens als 11 juliviering van de Dijlestad. Met op het podium Mechels muzikaal icoon Gunther Neefs en schlagerzanger Paul Severs.

Op 18 juli wordt ingezet op boogie, country en rock ‘n roll met Sébi Lee.

Elke laatste donderdag van maand geldt als ‘deluxe-avond’. Er staat dan een grotere naam op de affiche. Op donderdag 25 juli is dat Rick De Leeuw. De sympathieke Nederlander toeft graag in Vlaanderen, al dan niet samen met vriend Jan Hautekiet. Verwacht je aan een mooie bloemlezing uit eigen werk en een aantal klassiekers van De Leeuw’s vroegere band Tröckener Kecks.

Een nieuwe maand wordt ingezet met ska, reggae en rock ‘n roll. Op 1 augustus spelen Gregor Terror en de Calypso Gigolo’s in de Kruidtuin. Met Sax The DJ wordt er dance geserveerd op 8 augustus en 14 augustus kleurt Mechels met de ambiance-pop en -rock die Nite Spirit brengt. Een week later, 22 augustus, staat er soul en blues op het programma met Berry Quincy.

Tijdens de ‘deluxe-avond’ op donderdag 29 augustus neemt de subtiliteit even vakantie en kan de Clement Peerens Expolosition (CpeX) ongestoord een stevig potje vuil rocken. Of: muzikaal vuurwerk en foute humor met Clement, Sylvain ‘Black Magic’ Aertbelien en Dave de Peuter. Ambiance verzekerd dus. Die avond is er ook een support act: Tout Va Bien. Deze Mechelse band won de Stubru-prijs ‘De Nieuwe Lichting’.

Parkpop belooft erg goed te worden, met voor elk wat wils, negen donderdagen na mekaar. Zoveel is duidelijk. Nu nog hopen op mooi weer…

tekst en foto’s: © Markec
visual affiche: © vzw Mechelse Feesten