'Korenmarkt Zomert' met nieuw concept

met categorie:  

  (foto's; Jan Smets)

De Korenmarkt is na de renovatie één van de mooiste pleinen van de stad geworden.  Toch mag het beslist nog wat levendiger woren volgens een aantal handelaars.  Al twee jaar werd 'Korenmarkt Zomer' ingericht.  Dit jaar zal hete niet anders zijn.  Maar het concept is wel helemaal aangepast.  Ik had vanmorgen een babbel hieriover met Astrid Mora van RoseMamuze, Debbie Waterschoot van Domus en Stijn Bevernage van Geprint...

 

(Sijn Bevernage in zijn winkel)

Stijn:

 

We gooien het deze zomer over een totaal andere boeg.  Vorig jaar stonden we elke vrijdagavond paraat voor een gevarieerde gezellige avond op ons plein.  Het werd gesmaakt door de aanwezigen en er was telkens een redelijk mooie opkomst.  Toch was het wel erg zwaar om dit een hele zomervakantie vol te houden.  Er komt immers flink wat werk bij kijken. Een aantal comitéleden zijn dan ook nog druk bezig met andere dingen. Dit jaar is het organiserende comité uitgebreid met Astrid Mora van RoseMamuze en mezelf.  Samen met Debbie Waterschoot van Domus zetten we nu onze schouders onder de vernieuwde versie van 'Korenmarkt zomert'...

 

Korenmarkt Zomert gaat dit jaar maar twee keer door.  Da's flink gesnoeid in de frequentie, zal je nu denken...  Maar: nu wordt er gekozen voor twee zaterdagen, en niet enkel voor een avond, maar voor een volledige dag.  Noteer in jouw agenda zaterdag 27 juli en zaterdag 3 augustus!

 

Op zaterdag 27 juli mikken we vooral op de kinderen.  Er zal een tweedehands-verkoop worden georganiseerd, en in de namiddag is er animatie voorzien, maar ook workshops.  Natuurlijk zal er muziek klinken, en is er tot 's avonds mogelijkheid om een hapje te eten en wat te drinken.   Op zaterdag 3 augustus richten we ons tot de volwassenen, met weerom een tweedehands-verkoop, maar ook met sessies rond lifestyle, gezondheid, enz...  Dit alles onder de noemer van 'Feelgood'.  Met workshops proberen we toch iets extra te bieden.  'Doen' staat in focus.

 

                                                       

 

We willen echt een gezellig ontmoetingsplein worden.  En we willen dat de Mechelaars ontdekken dat het hier fijn is om te zitten en te kuieren, en dat er heel wat te beleven valt. We hebben hier leuke handelszaken in de buurt, maar ook café's en restaurants...

 

(Debbie Waterschoot)

 

Dit beaamt Debbie Waterschoot van Domus op de hoek van OLV-straat en Korenmarkt.  Domus is een gekende Mechelse handelszaak, die trouwens al zo'n 45 jaar bestaat.  Een paar jaar geleden nam Debbie de zaak over van Marcel De Roover.. 

 

Ik was van in het begin één van de initiatiefnemers van 'Korenmarkt Zomert', samen met ondermeer Guido Verlinden en Bertrand Lekeu (van speciaalzaal Gijbels).  De Korenmarkt heeft een tijdje geleden onder de grootse verbouwingswerken.  We wilden toen uitpakken met een feestelijk programma.  In maart zijn we rond de tafel gezeten, en met veel enthousiasme, maar ook nog wat amateuristisch hebben we iets in mekaar gebokst.  We rolden zelfs groene grasmatten uit op het toen nog niet helemaal voltooid plein.  Toch werd het een succes, net zoals vorig jaar.  Maar élke vrijdagavond wat organiseren is toch wat zwaar.  Bovendien zouden we de laatste vrijdagen ook niks kunnen plannen door de Cavalcade...  Daarom besloten we voor dit nieuwe concept.

 

 

We mogen wel zeggen dat er hier een goeie samenwerking is tussen de handelaars.  Ook met het eindejaar organiseerden we al wat.  Dit is een mooi plein.  Maar er mag beslist wat meer leven in de brouwerij komen!  'Korenmarkt Zomert' zal hier in ieder geval zijn beste beentje voor bijzetten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien een leuke randanimatie voor korenmarkt zomert: http://darladavina.blogspot.be/