'Geluk is een kunst': Tweede editie voor kunstboekenrek Café Con ArteVrijdagavond 22 juni
ging bij Sister Bean de tweede editie van ‘Café Con Arte’ van start. Tijdens het druk bijgewoonde zomerse openingsfeest werd de nieuwe collectie boekwerkjes feestelijk voorgesteld, in aanwezigheid van de deelnemende artiesten. De creatieve werken zijn vanaf nu een heel jaar te bewonderen bij Sister Bean. Je moet het wellicht dan wel stellen zonder de live-muziek van vrijdagavond en het zal heus geen heel jaar zomeren. Maar een kop koffie gaan drinken en een portie kunst meepikken kan dus wel!

Het concept van Café Con Arte bleef hetzelfde. Waarom iets wijzigen wat goed wérkt, moet organisator Jorien De Cloedt gedacht hebben.

Maar wàt was ook alweer dat concept, Jorien?We willen op een laagdrempelige manier de creativiteit, die we allemaal in ons hebben, naar buiten brengen. In het boekenrek in Sister Bean kunnen ideeën, passies, talenten en geheimen elkaar ontmoeten”, zegt Jorien.Als je dan toch koffie gaat drinken, kun je evengoed eens naar die werkjes kijken. En er is voor elk wat wils: van fotografie tot poëzie, van schilderkunst tot tekenkunst, plakboekjes… iedereen kan zijn creatieve kunnen met dat ietsje meer tonen in het ‘boekenrek’. En hopelijk inspireert het ook mensen”, aldus De Cloedt.

Bij de vorige editie waren er zo’n twintig deelnemers, aan deze tweede editie namen dertig creatievelingen deel.

Café Con Arte is aan het groeien en dat is super leuk!”, aldus een tevreden Jorien.De kunstboeken blijven nu een klein jaar in Sister Bean liggen. Nog tijd en kansen genoeg dus om de werkjes te gaan bewonderen. “Daarna krijgen de kunstenaars hun kunstboek terug en zoeken wij nieuwe creatievelingen die mee willen doen!” besluit Jorien.

Wie dra nog eens een koffie gaat drinken bij Sister Bean, weet dus wat gedaan.

Je kunt terecht voor ‘Café Con Arte’, bij Sister Bean, Vismarkt 26, alle dagen behalve dinsdag, vanaf 10 uur.
 

tekst: © Markec
foto’s: © Jorien DC

Ook ik was aanwezig op de feestelijke opening, vrijdag laatstleden.

Mijn boekje werd ook toegevoegd, tussen al het mooie creatieve werk van de mede-deelnemers.

Super initiatief, hopelijk wordt dit jaar na jaar verdergezet.