Contour 2013 zoekt onbekende parels van Mechels kunstenaar Gustaaf De Bruyne

Tijdens de zesde Biënnale voor Bewegend Beeld (van 24 augustus tot en met 3 september) wil Contour ondermeer kunstwerken tonen van de Mechelse schilder, tekenaar, etser en burijngraveur Gustaaf De Bruyne. Contour 2013 vraagt de Mechelaars om hulp in haar zoektocht naar onbekende parels van deze kunstenaar.Contour 2013
grijpt plaats op een beperkt aantal tentoonstellingslocaties in Mechelen: de gevangenis, de voetbalstadions, een historische kerk en het Stedelijk Museum Hof van Busleyden. Uitgerekend die semipublieke ruimtes worden om diverse redenen bezocht: voor plezier, uit noodzaak, vanuit een geloof of onder dwang.

De thematiek in het werk van kunstenaar Gustaaf De Bruyne (°1914) sluit goed aan bij het thema van Contour 2013. De Bruyne's werk omvat symbolische taferelen, landschappen, naakten en portretten. Vanaf 1945 krijgt zijn werk een surrealistische touch met als hoofdthema de mens die blind is voor zijn eigen zelfvernietiging.Contour 2013 wil een aantal onbekende parels van De Bruyne opnemen in de zesde Biënnale. Wie thuis een werk van De Bruyne heeft hangen of weet waar er zich nog een werk van de kunstenaar bevindt, kan Contour contacteren via info@contourmechelen.be

De zesde editie van Contour presenteert film, video en installaties op bijzondere plekken in Mechelen, werkend rond een thema. Met ‘Leisure, Discipline and Punishment’ onderzoekt de Deense curator Jacob Fabricius de sociale functies en relaties binnen de maatschappij.

Arne Dahl schrijft kortverhaal
Met de oproep naar werken van Gustaaf De Bruyne werd al een tip van de Contoursluier gelicht. Eén van andere de bijdragen aan Contour 2013 wordt een kortverhaal dat de zweedse crimi-auteur Arne Dahl (‘Misterioso’, ‘Kentucky Killer’, ‘Schijnoffer’, …) schrijft voor de Biënnale.

Dit weekend toeft de auteur in de Dijlestad. Dahl doet research voor het verhaal en bezoekt Contour-locaties zoals gevangenisen de onze-lieve-vrouw-over-de-Dijlekerk en verkent de stad om de sfeer op te snuiven. Wordt vervolgd!

Zodra we méér weten over Contour 2013, lees je dat op de blog, ondertussen kun je al eens kijken of je per toeval geen kunstwerk van Gustaaf De Bruyne in huis hebt en zo zelf bijdragen aan Contour 2013. Doén!tekst: © Markec
Beelden: © art.findartinfo.com, artsalesindex.com, Arne Dahl 
© Sara Arnald en contourlogo © contour 2013

Hier meer over Gustaaf de Bruyne.

En hier enkele tekeningen van zijn hand.

Op de foto bovenaan is dat die madam niet uit de "Naakte Feiten" van de hoekgevel Colomastraat-Leopoldstraat, die met gans hare legummenhof Contour binnengeslopen is???

;-)