city-legends

met categorie:  

Vinden jullie ook niet dat Mechelenblogt bulkt van persoonlijke ervaringen en ( nooit vooraf gepubliceerde ) kennis over Mechelen, dat dit aanleiding zou moeten geven tot een eindwerk van een gemotiveerde mechelse student?

Indien in juli 2014 een begenadigde student- speurder een en ander thematisch zou kunnen bundelen in een eindwerk dan zou ik die persoon ( m/v ) eeuwig dankbaar zijn.

Indien we de toogpraat eruit laten dan zijn hier toch tenminste de persoonlijke herinneringen van tientallen mechelaars terug te vinden die waardevol genoeg zijn om bij te houden voor het jongevolk.

Ik zou graag jullie mening lezen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@ Luc :

Niet alleen Mechelenblog bulkt van (persoonlijke) geschiedenis(sen).  Ook het Seniorennet is een meer dan dankbaar vat vol getuigenissen en beschrijvingen van ons aller Mechelen en aldus gefundenes fressen voor toekomstige en gemotiveerde studenten (Mechelse) geschiedenis.

:-)

rara?

Als iedereen zijn bijdrage levert over een bepaalde wijk, straat of fabriek dan bereiken we toch hetzelfde doel. Op Mechelenmapt staat al prachtige zaken. Natuurlijk de persoonlijke verhalen is is ook leuk om te lezen.

Het leuke (en grappige) aan MB is dat hier vele generaties zitten.  Ik heb verhalen uit Mechelen vanaf de jaren '70 (ben van '65).  Maar hier zitten generaties die 10, 20 en 30 ouder zijn en nog een ander Mechelen hebben gekend.

En naast de oude foto's krijgt ge er dan tegelijkertijd nog eens een belevingsverhaal bij.

Dit alles maakt deze blog natuurlijk zo uniek.

:-)

Het blijft moeilijk om een goede bronvermelding te doen als je deze verhalen bundelt. Zelfde probleem met Wikipedia of MMapt.

 

Wat is een goede bronvermelding? Als het ergens neergeschreven is in een boek of dergelijke?

Of bedoel je info uit 1ste hand, van de persoon die het zelf heeft meegemaakt en niet van degenen die het verhaal wel kennen maar er zelf niet bij waren?

@Marcanne

Gij slaat Nagels met koppen. De meeste verhalen die de ronde doen zijn van horen zeggen. En van horen zeggen hoort ge veel liegen ( niet altijd bewust ). Er bestaat een thesis die zegt dat de geschiedenis iedere dag wordt verkracht. De intrede van de moderne communicatie middelen heeft dit proces alleen maar versneld. Op den duur zou de mens niet meer weten wat het eerste was, de kip of het ei. Maar om nu op Luc te antwoorden. Ik denk dat de meeste waarheid verteld wordt aan den toog en dat al de rest maar slappekes is.

@G.L.: en toch is toback-city niet "de slimste gemeente" geworden al claimen ze daar dat zij  "de langste toog" van West-Europa hebben!

Jokke, ik dacht dat dien toog in Kapelle op den Bos staat.

Jokke, de weinige pastoors die er nu nog zijn,gaan graag eens op caf├ębezoek om nog eens nen "toog" te zien...:-)