Uit-tip: Piknik Botanik

met categorie:  

Misschien nog een beetje vroeg, maar mogen we u toch al een uit-tip geven voor volgende maand?  Op zondag 9 juni 2013 pakt de Wijkraad Centrum weer uit met de enige echte...

De eerste stadspicknick in de Kruidtuin vond plaats in 2009 als afsluiter van het cultuurevenement Stadsvisioenen.  Wegens het grote succes werd de picknick snel een jaarlijkse traditie, waarbij de Wijkraad Centrum de organisatie ervan gaandeweg overnam van de stad, die wel voor de nodige financiële en praktische ondersteuning bleef (en blijft) zorgen.
 
Vaste ingrediënten van het gebeuren: je eigen afvalarme picknick, het mooie groene kader van de Kruidtuin en drankjes en animatie, verzorgd door de wijkraad en enkele uitgelezen partners:
  • Benjamin’s Kindershow zorgt voor vertier voor de (aller)kleinsten, inclusief kindergrime.
  • Les Amis de P, het Mechelse koor-met-een-knipoog, zorgt voor unplugged muzikale ondersteuning met een selectie lichte en wereldmuziek.
  • De Hombeekse plattelandsondernemers komen onder de noemer ‘Mechels Natuurlijk’ hun  producten promoten, met bio-groenten van eigen bodem voorop.
  • Een onvervalste, nostalgische ijsventer schept heerlijk Hombeeks hoeve-ijs… met vriendelijke groeten van de Wijkraad!
  • Rombout Wordt Wijzer komt z’n pleidooi voor het terugplaatsen van de wijzerplaten op de Sint-Romboutstoren kracht bij zetten.  
  • De vzw EVA komt zijn ethisch vegetarisch alternatief aanprijzen met info én heerlijke vegetarische hapjes.
  • De vrijwilligersgroep de Vrienden van Dodoens en de dienst Natuur- en groenontwikkeling van de stad tonen een stand van zaken van het beheersplan en de geleidelijke transformatie van de Kruidtuin.
  • Reiscafé ViaVia en Tapa Negra’s Cavamobiel zorgen voor respectievelijk huisbereide wereldse limonade en...  bubbels!

Zeker vrijhouden dus: zondag 9 juni 2013 van 11u tot 15u in den Botaniek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zo ging het er aan toe in 2009...

Foto's Gimycko