fotografie in de steigers is aan derde editie toe

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Ze hebben er vandaag een hele klus aan gehad... Maar het resultaat oogt mooi.  Als ik op het einde van de werkzaamheden nog even mee de hoogtewerker in mag om wat foto's te schieten van deze 'openlucht-expo' kan ik niet anders dan het beamen: dit wordt weer een publiekstrekker deze zomermaanden.  En dat denkt ook één van de organisatoren - Jaap Boelens van de Vzw Maurus Moreelshuis.  Voor de derde keer op rij worden aan de stellingen van de Begijnhofkerk op weerbestendig canvas afgedrukte uitvergrotingen van foto's opgehangen.

 

 

Voor de derde keer vormen de steigers van de Begijnhofkerk het decor voor het werk van dertig fotografen.  Onder de titel 'Fotografie in de steigers' organiseert de Vzw Maurus Moreelshuis dit project.  Deze 'tentoonstelling' gaat officieel van start op 17 mei en zou lopen tot eind augustus.  Maar Jaap vertelt me net dat het met één maand zal verlengd worden, omdat de restauratiewerken aan de kerk later van start zullen gaan.

 

 

De kwaliteit is zeer hoog.  Dit is zeker de beste editie.  Van de dertig fotografen wiens werk geselecteerd werd, zijn er zestien Mechelaars bij.  Sommigen doen voor de eerste keer mee.  Weer anderen zien hun werk voor de tweede of zelfs derde keer aan de steigers hangen.  Zeven exposanten stellen bovendien, in beurtrol, hun foto's tentoon in het Maurus Moreelshuis, hier op het Groot-Begijnhof.  Elf vrouwelijke fotografen zijn geselecteerd, en de jongste is zelfs een jongedame van tien jaar!

 

(Moreelshuis gezien vanuit de hoogtewerker...)

 

De openluchtexpo belooft weerom een publiekstreffer van formaat te worden.  Bovendien is het een bijkomende attractie voor de Maurus Moreelsroute, waarop meer dan dertig kunstenaars hun werk tentoon stellen in drie historische kerken, het Moreelshuis en diverse huizen, op de weekends van 1 en 2, en 8 en 9 juni.

 

 

De foto's zijn heel verscheiden in thematiek, stijl en uitvoering.  Ze zijn zowel in kleur als in zwart-wit. 

 

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Milo-profi, die op kwalitatief sterke wijze deze grootformaatprints heeft uitgevoerd.  Ze maken er echt een beroepseer van!  Dit is de laatste editie van 'Fotografie in de steigers' in deze vorm?  Na 27 jaar het uitzicht van de kerk te hebben bepaald, zullen de steigers binnenkort verdwijnen.  Mogelijk kunnen we in samenspraak met de stad nog een expo organiseren aan de stellingen die voorlopig nog blijven staan.  In de toekomst hopen we dat er tussen de steunberen gaten kunnen gemaakt worden waarin palen kunnen worden gezet, om zo nog exposities zoals deze mogelijk te maken...

 

 

 

Vzw Maurus Moreelshuis, Maurus Moreelsstraat 3

info@4xm.be

www.4xm.be

 

Van vrijdag 17 tot zondag 19 mei, van 11 u tot 18 u stellen in het Moreelshuis, Edith Vercammen, Stephanie Van Raes en Tim Borremans hun werk tentoon.  Zij worden op vrijdag 21 juni afgelost door Kevin Baert, Guy Dries, Francis Verbeeck en Erik Tys.  Hun foto's zullen er te zien zijn tot zondag 23 juni, ook tussen 11 u en 18 u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die rode fiets is een favoriet onderwerp bij veel fotografen !

:-)

Foto Gimycko