Feest in’t Straat geeft Mechelse lentebraderie tweede adem


Vrijdag 10
en vooral zaterdag 11 mei is het Feest in de Onze-Lieve-Vrouwestraat tijdens de Mechelse lentebraderie. De winkelstraat kende laatste jaren een flinke opmars met de komst van veel nieuwe ‘hippe’ winkels. Of zoals Johan Hollants, zaakvoerder van Lily het stelt “Dit is de hipste straat van Mechelen!”. Astrid Mora (roseMamuze) en Stijn Bevernage (Geprint) treden hem bij.

De drie jonge ondernemers pakken uit met een nieuw concept voor de braderie in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. “Meer nog dan op de koopjes ligt de nadruk op de gezelligheid”, zegt Astrid. “We maken er een soort modern buurtfeest van,” vertelt Stijn.

De drie jonge initiatiefnemers staken de handen in elkaar, samen met Het Onze-Lieve-Vrouwecomité voor ‘Feest in ’t Straat’. “Er zijn dertig nieuwe kraampjes", weet Johan, “en de handelaars zorgen allen voor extra activiteiten”.


 vlnr: de initiatiefnemers: Johan Hollants, Astrid Mora en Stijn Bevernage

Verwacht je aan tal eetkraampjes, kraampjes met handgemaakte producten, workshops en demo’s, muziek, een modeshow, een Rad van Fortuin, een voorleesuurtje, gigantische hamburgers. En - toch ook - 'zotte koopjes' ..

Behalve de nieuwe winkels bevat de Onze-Lieve-Vrouwestraat ook enkele ‘gevestigde waarden’. Ook die winkeliers doen mee. Zo worden trends aan traditie gepaard.We hopen dat ‘Feest in ’t Straat’ een aanzet kan zijn tot een nieuw soort braderie", zegt Stijn, “en vooral ook dat er veel volk komt en dat het een echt straatfeest wordt”.

Vooralsnog vindt ‘Feest in de Straat’ vooral in de Onze-Lieve-Vrouwestraat plaats. “Maar we kunnen daar volgende keer zeker meer straten bij betrekken” vindt Johan. “Ook Bruul en Ijzerenleen horen tot de de Mechelse winkeldriehoek” bevestigt Astrid. Wordt wellicht nog vervolgd dus...

Bezoek gerust ook de ‘klassieke’ lentebraderie die plaatsvindt op Bruul en Botermarkt. Met lentekoopjes en langere openinstijden van de winkels. Op de Botermarkt kun je een Mechelenbon winnen.

De Lentebraderie vindt plaats vrijdag van 10 tot 21 uur en zaterdag van 9 tot 19 uur. ‘Feest in ’t Straat’ grijpt vooral plaats zaterdag tussen 10 en 18 uur.

Het volledige programma van ‘Feest in’t Straat’ vind je op de webstek: braderiemechelen.be. Meer info over de Lentebraderie op mechelen.be


Tekst en foto: © Markec
Visuals: © Feest In ‘t Straat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoog tijd om er ook de Zoutwerf bij te betrekken !

Foto Gimycko

Nooit geen saai moment in de OLV-straat...

Foto's Gimycko

Gim, ze spelen de pannen van het dak. Allee in de Rommelpot.