Welkom in net Hombeek

met categorie:  

Deze namiddag hebben de mensen van het wijkonderhoudsteam nog de Bankstraat helemaal proper gekeerd en geveegd. De voorbije dagen zijn vele straten in Hombeek netjes gemaakt. De aanplantingen werden gesnoeid, gewiet en geharkt. Mooi werk! 

In dat nette propere en vooral mooie Hombeek zijn  dit weekend twee grote activiteiten.

Zaterdag organiseert de Gezinsbond zijn tweede tweedehandsbeurs voor vooral kledij maar ook al het andere  wat kinderen aangaat. Vorig jaar was het een overrompeling. Dit jaar zal men er vroeg moeten bij zijn. (Parochiecentrum Bankstraat 88 van 14 tot 17 uur).

Maar vele tientallen groter is dé manifestatie in het centrum van Hombeek, de 23ste Plantenbeurs, een puike organisatie van de Sint Maartenschool op de Hombekerkouter.

Van 10 tot 17 uur zijn honderden standhouders er terug om te zorgen dat u alles vind wat u wenst voor de tuin, uw balkon, uw keukenkruiden. Denk aan iets voor uw groene vingers, u vind het op de Plantenbeurs.

Kijk zeker eens op www.groenbeurs.be

Mooi porper Hombeek heet u welkom!

 

 

 

 

 

 

 

Volgend weekend Hombeek boven op de agenda. Het is eens wat anders.

@ G.L. :

Ik hoop dat ze, daar in Hombeek, het niet te hoog in hunnen bol krijgen en beginnen te denken dat de Meridiaan van Greenwich door hun gat / dorp loopt.

In dat Gehucht-aant-Scheld doen ze dat al eeuwen en beschouwen ze de rest van de wereld als parking.

;-)

"De aanplantingen werden gesnoeid, gewiet en geharkt" ???
Volgend weekend is de wiet gratis in Hombeek! ;-)

@ Jokke :

Het is eens wat anders, die Hombeekse wiet.

;-)

Kijk maar uit waar ge uw carosse neerpoot als ge wiet gaat plukken want de schrijverkes zitten gereed en de sleepdiensten zullen ook niet ver weg zijn. Het ergste is dat De Booser het ook weer heeft laten afweten. Maar geen zorg, er staan tenten en het bier zal fris zijn.

Die  "gewiet" heb ik speciaal zo geschreven om reactie uit te lokken. En dat is gelukt. 

Kom op de plantenbeurs eens zoeken naar een plantje waarmee men wiet kan kweken, misschien vindt je het wel, want ze hebben er echt alles.

En het weer? Vanmorgen op de radio voorspelden ze droog bewolkt en fris weer. Op de beurs staat zeker ook een jeneverstand. Te warm, een ijsje. Te koud, een koffie met/of jenever.

Altijd goed in Hombeek.

 

 

 

Homorik, we laten de moed niet zakken.

Als er enkele duizenden mensen naar dat gat aan de Zenne komen, dan is dat dorp toch voor één dag erg belangrijk voor al die mensen. 

Dat maken ze in Mechelen-centrum niet dikwijls mee.

Voor alle Niet-Mechelaars :

Hier een wegenplan om Hombeek-lez-Malines te vinden.

Homorik, als die mensen van het stadswijkonderhoudsteam - wat een naam zeg - volgende week de achtergebleven rommel komen opkuisen zou je eens een boodschap moeten meegeven.

Wanneer denkt men een oplossing te vinden voor de dagelijkse problemen in Hombeek dorp die ze zelf gecreeerd hebben bij de heraanleg twee jaar geleden. Ik had dit trouwens voorspeld alhoewel men dit wel zal ontkennen. Aktie a.u.b.

Hoe zeg en schrijf je jasmijnboom in 't schoon Hoembeiks?

Ooit daar 'n hollander tegengekomen die op z'n standje pisbloemen in potten verkocht.

Ne juzzemeenenboem?

En oep 18 tot 20 mao goan ze Oembeik oek nog is ne kie oep zeunne kop zette !

Operation Neptune

Rare jongens, eigenlijk, die Oembeikers !

:-D

Heel goed Roger, sjuzzemiene. Witte en paarse. 

verkeerd G.L.

't zen witte en mauve sjuzzemiene

Marcanne, " Wenn der Weise Flieder wieder bluht ". Met Romy Schneider . Zegt het u nog iets ? Nostalgie maar oh zo mooi.

@ G.L.

Nee, ik ben van na den oorlog.

Het zit erop. De eerste activiteit in Hombeek dit weekend. Een tweehonderd bezoekers-kopers op de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond in het parochiecentrum hebben de 23 verkopers ontlast van een heleboel kinderkledij, speelgoed en allerlei benodigdheden.

Bij het herinpakken hebben de verkopers een hele auto vol achtergelaten aan kledij en speelgoed omdat de Gezinsbond daarmee naar de vzw De Keeting trekt om dit te schenken voor de kinderen die wel iets extra kunnen gebruiken. 

Tijdens de beurs trok een bijzondere wagen in de Bankstraat de aandacht. Een lange wagen volgeladen met eieren. Schenking aan een kloosterorde werd gefluisterd.

En zie, het heeft al geholpen, morgen is het droog ietwat zonnig en zacht fris weer.

Weer een goede reden meer om morgen naar Hombeek te komen, naar DE plantenbeurs. 

Info? www.groenbeurs.be

Tot morgen in Hombeek!!!

 

 

 

 

@marcanne, die film was ook van "na de oorlog", namelijk van 1953 :-)

Homorik, met dat eerste deel van uw betoog moet ge toch een beetje oppassen. Verkopen wil  zeggen dat je met alles een beetje wettelijk in orde moet zijn. Komt niet van mij maar van de minister van fraudebestrijding John Crombez. Vanmorgen kregen veel bakkers en beenhouwers in de wijde omgeving trouwens bezoek van niet ene maar drie controlleurs tegelijkertijd. Ik hoop maar dat ze de bloemenbeurs links zullen laten liggen. Die praktijken zijn helaas niets van vandaag. Ik herinner mij nog het wedervaren van mijn vader zeventig jaar geleden. En nu maar lekker bloemekkes planten en Hombeek boven nietwaar mijnheer Gimyco. -))

Ja, mijnheer Louis.

;-)

Schoe weer en veul schoe volk. Mier moe da ni zèn. Oembeik bove.

@ Eddy Luyten en G.L.

Ik ben geboren in jaar van het Tet-offensief in Vietnam;)