Mechelse studenten journalistiek lanceren magazine

  (foto's: Jan Smets   -  bovenaan de ploeg die het magazine maakte.  boven: Lisa Van de Velde, Maarten Cloets, Ellen Cuypers en Emma Kareman.  Onder: Péter Smets en Leen Hufkens)

 

Ze zijn terecht trots dat ze de klus geklaard hebben.  Ze mogen fier zijn: het derde nummer van het magazine 'living in Mechelen' oogt fraai.  De lay-out is knap, de artikels zijn vlot en gevarieerd.  De laatstejaars studenten van Thomas Moore - richting print journalistiek leverden een werkstuk af dat vele Maneblussers zal weten aan te spreken...  Vandaag lanceren ze het magazine - nog naar de drukinkt ruikend - op de Veemarkt.  Alle voorbijgangers krijgen het in de handen gestopt.  Binnenkort is het boekje dat op vierduizend exemplaren werd gedrukt te verkrijgen in een boel Mechelse openbare gebouwen, zoals Huis van de Mechelaar, bib, en nog op veel meer plaatsen...

 

Het magazine is in feite het eindwerk van deze studenten.  Buiten diegenen die hier boven op de foto staan, werkten ook Hannelore Smitz en Dorien Bruyssinck mee.  Ik wil hen dan ook graag vermelden.

 

We hebben er hard aan gewerkt.  Sinds november was het vollen bak!   Maar nu zijn we blij en trots dat we 'ons kindje' kunnen tonen.

 

De studenten voelden zich bij het maken van dit nummer zo'n beetje toerist in 'eigen' stad - een stad die ze allen niet zo goed kenden, maar waarvan ze door  er drie jaar te studeren toch de ziel probeerden te vatten.  Ze gingen op bezoek bij een aantal Mechelaars en ontdekten leuke plekjes in de Maneblussersstad.  Ze maakten een praatje met legende Marcel Kocken, Bart Happaerts van reiscafé ViaVia, de jonge Nele Smets die het huis van haar betovergrootouders verbouwde, met de Mechels-Russische beiaardlerares Elena Sadina, Veerle Lodrigo die huishoudster is van Monseigneur Leonard, en vele andere...

 

  

 

 

De kernbegrippen van het magazine zijn 'leven in Mechelen' en 'diversiteit'.

 

Binnenkort studeren ze af.  Dan begint het échte werk.  Lisa weet nu al dat ze erg graag bij een krant aan de slag zou gaan.  Leen twijfelt nog een beetje...  Maar allen hebben ze hun dromen en verwachtingen.  Straks mogen ze  over hun project ook nog eens hun zegje doen in een aantal kranten.

 

 

 

 

We willen ook graag de studenten van communicatie danken die mee dit evenementje op de Veemarkt organiseren.  Tot 16 uur zullen we hier aanwezig zijn.  Dus wie zin heeft?  ... We willen ook vermelden dat de prachtige illustraties voor dit magazine gemaakt werden in de Mechelse Kunstacademie.

 

 

En zéker moet je eens surfen naar de website:

 

www.livinginmechelen.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerder herlanceren dan ;-))

[ zie mijn stukje uit 2011 over.... "Living in Mechelen"
http://www.mechelenblogt.be/2011/06/studenten-lessius-mechelen-lanceren-... ]

Ziet er alleszins weer goed en interessant leesvoer uit !

Vooral dat laatste is een goeke." geen varkensvlees in mijn koeltoog ". Ze weten niet wat goed is. Met een goe stuk spek zijn wij groot geworden. Of is dat ni goe genoeg ?

Bedankt voor dit artikel, Jan!

Leuk dat je dit wil delen met de lezers van Mechelenblogt!

Groetjes,

Lisa

En waar kan je dan terecht om dit magazine te vinden? Heb het nog niet in de krantenwinkels zien liggen of is het enkel bij Thomas More te verkrijgen?

@ Filip :

Gisteren zag ik een exemplaar liggen bij Frituur Korenmarkt.

De alomgekende Jeronimo Terrones (aka directeur van de circusschool in Mechelen) stond voor mij in de rij en bladerde eens luchtig door het magazine.

:-)

Beste studenten,

Ik vind deze magazine erg geslaagd en ook de presentatie van zaterdag 27 april op de Veemarkt was goed georganiseerd. 

Proficiat en veel succes met je studies!

Melikan

Beste studenten, 

Ik vind deze magazine erg geslaagd. De presentatie en de organisatie van zaterdag 27 april op de Veemarkt was super. 

Proficiat en nog veel succes met je studies!

Melikan