JazzContest: Jazzstad Mechelen kiest zondag winnaar uit vier sterke laureaten

Zondag 21 april kennen we de winnaar van Jazzcontest Mechelen. Tijdens de finale van deze eerste (internationale) Mechelse  wedstrijd voor jonge jazzmuzikanten dingen de vier laureaten uit de halve finale van 17 maart naar de  begeerde hoofdprijs.

De vier groepen spelen op evenveel locaties. Publiek en jury wandelen van theater naar theater, om de finalisten te kunnen beluisteren en beoordelen. Elke band speelt een half uur. Rond de klok van half zeven vindt de proclamatie plaats in de Jazzzolder op de Wollemarkt.

Sam’adi, speelt in theater De Peoene, Jennik Verlinden Quartet, speelt in theater Korenmarkt, S A J Q, speelt in theater De Moedertaal en Seraphic 4, speelt in voormalig theater De Komeet (Jazzzolder).

                             

Mechelen Jazzstad? Met een sterke werking van Jazzzolder Mechelen, een initiatief als jazzathome en nu deze JazzContest lijkt dat een understatement. Jazzliefhebbers of muziekliefhebbers tout court zullen dit graag zien gebeuren als welgekomen aanvulling bij of antwoord op andere jazzwedstrijden overal in het land (Jazz-Hoeilaart, Newport Jazz, Dinant Leffe Jazz, Gent Jazz, Oostende, Brussel, Antwerpen….)

JazzContest Mechelen is een initiatief van de jazzzolder vzw, jazzathome, jazz op scène, met de steun van het Cultuurcentrum, het Conservatorium, Stad Mechelen, en UiT in Mechelen.

De jury voor de finale zal bestaan uit: Dré Pallemaerts (docent aan het Lemmensinstituut in Leuven en het Conservatoire national supérieur de musique in Parijs, componist, drummer en jazzsoundengineer), Chris Joris (docent aan de Artesis Hogeschool Antwerpen, internationaal bekende percussionist, pianist en componist, recensent), Hugo Jacquet (gitarist, componist, docent aan het Conservatorium in Mechelen), Bernard Lefèvre (hoofdredacteur, auteur en recensent bij Jazzmozaïek) en Georges Tonla Briquet (freelance auteur en recensent voor meerdere muziektijdschriften).

Naast de eerste prijs zal er ook een prijs van het publiek toegekend worden, evenals een prijs voor de beste solist.

Wie de finale wil bijwonen, koopt éérst een ticket; liefst via www.jazzcontestmechelen.be, bij de deelnemende theaters of via 015/33 63 14. Prijs per ticket voor deze finale: € 10.

Na aankoop van de ticket(s) moet de volgorde van de vier optredens gereserveerd worden, gezien het aantal beperkte plaatsen in sommige theaters.

Deuren: 13.30 uur. Uren van de optredens: 14.00-14.30 15.00-15.30 16.00-16.30 17.00-17.30 Proclamatie: 18.30 in de jazzzolder, Sint Romboutskerkhof 2 te Mechelen.

Veel kijk en luisterplezier en moge de beste winnen, al is uiteindelijk elke deelnemende band eigenlijk winnaar, niet?


tekst: © Markec
afbeelding: © Kris Vanderstraeten