Club Kamikaze in de ban van intense powertrip van Musth op Goede VrijdagVrijdagavond 29 maart, op Goede Vrijdag, speelde Musth een ongenadig en intens concert bij Club Kamikaze Mechelen.Heftig. Loeihard, Überstrak, onontkoombaar en verschrikkelijk aanstekelijk. Het publiek ging helemaal op in de verrukkelijke powertrip van het post rockgezelschap.

Nadat eerst Black Swarm, These Mountains Are Ghost en Maudlin mochten aantreden, liet Musth hun nietsontziende en onweerstaanbare ingenieuze mix van post rock, post core, progressive post metal en screamo los op het gewillige publiek. Frontman Tim De Meyer ontpopte zich als rasechte volksmenner en uitstekend entertainer. “Kom vooral wat dichter”. Dat bleek geen probleem, méédoen met het hele lijf en opgaan in het gebeuren, nog minder.

Musth wist te overtuigen met een stevige set vol knappe composities met voldoende variatie en vooral: spanning. Het was genieten van het geweldige gitaarwerk van Benjamin en Jens, ondersteund door het strakke baswerk van Shana en de ditto sterke drumpartijen van Bram. En de (het) (ge-)keel van Tim.

Aan sterke songs geen gebrek, met instant favorieten zoals ‘Thunder’, ‘Let’s set the Woods on Fire’ en zeker epische nummers zoals ‘The Young Man and the Sea’ en het door David Gilmour bezwangerde ‘Sex On Drugs’. De sound van Musth kan zich niet alleen moeiteloos meten met kleppers zoals Isis of Mogwai en zet daar gerust ook Slint en Pelican bij, dat Pink Floyd-element bij ‘Sex On Drugs’ was behalve onverwacht ook redelijk geweldig. Al doet Musth natuurlijk vooral zijn eigen ding en doet dat meer dan goed.

Post rock is een genre dat op papier misschien niet zo goed ‘verkoopt’ als thrash metal of ‘moeilijker’ ligt. Dat het én technisch vernuftig ook sexy en groovy kan klinken én aanstekelijk kan zijn, bewees Musth met verve met de, haast transcedentale, bijzonder intense power trip. Wie er niét bij was, vrijdag die heeft een meer dan sterke show gemist.

> Setlist
Thunder / Young Man and the Sea / My Shelter / A Lifeline Scarred / Gospel in D / Let's Set the Woods on Fire / Sex on Drugs

verslag en foto's (smartphonekwaliteit): © Markec