(1/4) GEEN WOORD WERD GEWIJZIGD. "Jan Van Cant"

Enkel jaren terug kreeg ik een Nieuwsbrief van vzw Het Torentje "Dromen van Beelden" onder ogen. In deze nieuwsbrief werd o.a. een interview gepubliceerd met Yves Van Dun, waarnemend voorzetter van De Jan Van Cant Vrienden.

Als masterstudent geschiedenis was mijn aandacht meteen gewekt. Hieronder volgt een kleine bloemlezing van hetgeen ik sindsdien allemaal over "onze vriend Jan Van Cant" heb gelezen. Wetenschappelijk correct genoteerde bronvermelding(en) werden ter wille van een vlottere lezing weggelaten en vervangen door een impressie van de boeken waaruit tekstfragment(en) werden gescand. Geen komma, letter, of woord werd gewijzigd.

Tot hier deze uiterst beknopte bloemlezing.

Sander De Geyter, historicus De Jan Van Cant Vrienden (Masterproef: Racing Mechelen en haar verhouding tot Football Club Malinois 1904-1932, KU Leuven 2011-2012

Lees ook het vervolg:

(2/4) EEN WOORD WERD GEWIJZIGD. "Goooooal! Goal! Goal!"

 

door Mark Tourlouse, back-up stadionspeaker KRCM 2010-2011

http://www.mechelenblogt.be/2013/04/24-woord-werd-gewijzigd-goooooal-goal-goal