Wie wordt derde stadsartiest?

met categorie:  

         

(foto's: Jan Smets)

Na dichter Pat Donnez en jazzmuzikant Frank Vaganée, is het de beurt aan...?  Inderdaad, heel in het kort wordt een nieuwe stadsartiest gekozen.  En misschien kan jij de stad zélf wel een suggestie aan de hand doen?  Wie is jouw voorkeursartiest?

Stadsartiest is men voor een periode van twee jaar.  Pat beet de spits af, en niet lang daarna zagen we al een metershoog gedicht verschijnen aan de glazen wand van Lamot...  Frank volgde hem op, en op de uurwerktrommel weerklonken wat later jazzy deuntjes van de onvolprezen Mechelse muzikant...  Ze deden natuurlijk nog nét iets meer...  En toch drukt de stad de wens uit dat de nieuwe Stadsartiest nog meer dan voordien gedurende zijn twee jaar lange aanstelling actief betrokken zal zijn bij het cultuurleven van Mechelen. 

 

De Stadsartiest moet als professionele kunstenaar of organisatie een bijzondere band met onze stad hebben opgebouwd.  Nu jij...: wie zou voor jou in aanmerking kunnen komen?  Bij voorkeur zou de stad iemand willen aanduiden die een andere kunstdiscipline beoefent...

 

Denk er eens over na!

Wordt het tijd dat een vrouw dit duo opvolgt?  Zou het nu de beurt  mogen zijn aan een beeldend kunstenaar na deze artiesten in woorden en muzieknoten?

 

Geef je suggestie door aan stadsartiest@mechelen.be    Maar let op: doe dit als de bliksem, want dit moet gebeuren voor dinsdag 2 april.  En da's heus niet meer veraf...  Ik ben alvast benieuwd voor wie de witte rook uit het Mechels artistiek schouwke zal kringelen...

 

 

 

 

 

 

Ik gok op Mark Tourlouse !

 

Maar ik hoop niet op al te veel inspraak van de burger. We betalen nu eenmaal politici om beslissingen te nemen. Dan moeten ze dat ook maar doen.

Goede gok en/of keuze, peter !

 

Gelet op de enthousiaste reacties op de Patrick's Day viering is Annemie Thijs misschien wel een goede kandidate. Ze is niet alleen een goede danspedagoge, die in haar school erg uiteenlopende dansdisciplines een kans geeft, ze is ook een vrouw met een mening - en ze is niet op haar mondje gevallen: ze zal die mening ook verdedigen...

Gijs Vanhee

 

Wout (ik kan blijkbaar onder m'n eigen MB-account niet meer reageren.)

Ik steun Wouts voordracht van Gijs Vanhee !!! 
Méér dan terecht !

Amaai ik peins dat we aan den Tourlouse veel plezier zouden beleven

 

Paul Contryn ?

't arsenaal!

Klaas Delrue.

Ik stem op C. Netels, want die doet wat met beeldjes en zo.

;-)

Voorwaarden zijn nogal vaag: "De Stadsartiest moet als professionele kunstenaar of organisatie..."

Pat Donnez is geen organisatie en geen professioneel kunstenaar.

Een onbeschreven blad als Swoon (www.swoon-bildos.be) zou ook mogen van mijn part...

hebben we trouwens een nog stadsartiest nodig want er zitten al artiesten genoeg in het gemeentebestuur......

Wat bedoel je Marc1 ? Afschaffen die handel zoals in Antwerpen ? Het is maar een vraag zeune.

inderdaad, afschaffen en het geld besteden aan een degelijk herstel van de voetpaden (bv)