Preselecties Maanrockrally 2013 van start

Zaterdag 30 maart start in Cultuurcentrum Mechelen de Maanrockrally-préselecties. Uit de ruim 320 inzendingen werden 20 kandidaten geselecteerd. Die spelen de komende weken op diverse locaties voor een plaats in de finale. De winnende band krijgt een jaar begeleding voor opname demo en preproductie bij Motormusic én een aantrekkelijke afficheplaats op Maanrock 2014.

Volgende groepen wagen komende weken hun kans op het Maanrockrally-podium: Al di Miseria, Bearskin, De Duiven, Kalisto Bay, Natives, Neufchatel, One Day Off, PaPshmir, Polar Jacket, Portrait [B], Reinout met Nevenwerkingen, Rhino’s are People Too, Soldier’s Heart, Sunday’s Ghosttown, The Band of Willies, The Jack London Show, Velvet Summer, Wandering Aengus, Woolf en Yongus.

Deze groepen worden gevolgd en beoordeeld door een professionele jury onder leiding van Kurt Moens. Opvallende nieuwkomer in de jury is presentatrice Roos Van Acker, sinds februari ook opnieuw bezig Eden nieuw leven in de blazen. Ook Luc Nowé, directeur van Poppunt en vi.be, en Tamara Van Hul, PR bij Universal Music, versterken de jury. Met Ken Lambeets, bekend als beatboxer Fatty K, krijgt ook de Mechelse urban culture scene een stem in de jury.

Behalve studiotijd en een Maanrockplaats in 2014 voor de winnaars, krijgen de andere finalisten een geldprijs. Twee finalisten gaan door naar Maanrock 2014.

De preselecties vinden plaats op 30 maart in Cultuurcentrum Mechelen, 6 april in Jeugdhuis Doema, 13 april in Jeugdhuis Joko, 27 april in Jeugdhuis Hoje en 4 mei in Jeugdhuis Joppe.

De finale vindt plaats donderdag 27 juni op de Dijlefeesten. Op die Dijlefeesten wordt ook een aantrekkelijk plaats voorzien voor de winnaars van de Maanrockrally van vorig jaar. Zo krijgen zij ondanks het sabbatjaar van Maanrock een podiumkans.

Let it rock!

tekst: © Markec
beeld: © MRR

"...Uit de ruim 320 inzendingen werden 20 kandidaten geselecteerd..."

Wat gebeurt er eigenlijk met die 300 overigen ?

Niet goed bevonden en naar Plan Podium B, of zo ?

Just2know

Foto Gimycko - Veemarkt

Chapeau voor de mensen die al die inzendingen beluisterd hebben en daar dan naar eer en geweten een selectie hebben gemaakt.

Niet gemakkelijk denk ik om dan nog is een aanbod van verstillende stijlen over te houden.