Nationale Akabe-dag in Mechelen

Zaterdag 23 maart vond de eerste nationale Akabe-dag plaats in onze stad.  De Akabe-werking is een tak binnen scouts en gidsen Vlaanderen die zich richt tot kinderen en jongeren met een beperking. Afgelopen zaterdag verzamelden deze tak in Mechelen voor een nationale dag vol spel, zang, dans en vooral gezellige samenhorigheid!

Er werd afgesproken op de Grote Markt waar een sfeervolle namiddag plaats vond waar zo'n 700 leden verzamelden met hun leiding.  In Vlaanderen zijn zo'n 3400 leden actief bij Akabe (staat voor Anders Kan Best) waardoor zij ook de mogelijkheid krijgen om scout of gids te zijn (en na totemisatie ook een totem te krijgen! Een persoonlijke dierennaam met adjectief die past bij hun karakter).  De Akabe-tak maakt meestal deel uit van een bestaande groep waar ze zowel eigen, als geïntegreerde activiteiten doen. Bij Thila Coloma heet deze tak Tictak, maar ook in Duffel en Grasheide zijn er Akabe-takken. (Als je kan aanvullen, doe gerust!)

Als je leiding wil geven in een jeugdbeweging moet je al uit het juiste hout gesneden zijn.  Dat maakt dat deze Akabe-leiding toch nog uit zeldzamer hout gesneden zijn.  Het vraagt toewijding, inlevingsvermogen en warmte.  Maar ik ben zeker dat nog jongeren dit in zich hebben.

Ondanks het gure weer waren vele leden in uniform en dus in short aanwezig en beleefden weer een fantastische dag georganiseerd door een hoop geëngageerde leiding waar wij allemaal gerust chapeau mogen tegen zeggen!

 

Foto 's vind je op de onderstaande link:

http://www.gva.be/regio-mechelen/mechelen/scouts-organiseren-eerste-nati...

Plichtsbewuste Eland, vader van Gehechte Pongo die lid is van Tictak 2 bij Thila Coloma

 

Proficiat aan al die jonge vrijwilligers die andere jongeren met beperkingen volop de kansen geven om hun talenten en mogelijkheden die ook zij hebben, volop te kunnen laten ontplooien!  Dit verdient een héle grote pluim!!

Bedankt voor deze bijdrage Jeroen!  Mooi om dit eens in de schijnwerpers te plaatsen!

 

@ Eland : Heel mooi !  Meer van dat !

En brengen jullie, volgende keer, de Zon mee ?

Please.

;-)

Scouts@Hoogbrug - Foto Gimycko

Ik heb die mensen in gure weersomstandigheden heel enthousiast bezig gezien zaterdag terwijl ik zelf lekker warm zat. Chapeau aan de deelnemers en vooral aan de begeleiders die schitterend werk doen.

Wout (een oud-Chiroman)

Veel volk gezien die dag. De start op de Vismarkt was met veeel volk en een megafoon. Nog van dat !

 

Maar het lenteweer was niet van de partij. Ik gidste die dag een Vlietenwandeling voor VTBKultuur, met een grote en vastberaden gezelschap. :-)

Bedankt voor de warme reacties iedereen. Het was een zeer geslaagde dag  :)

 

Stevige scoutslinker,

 

het Akabecommissariaat

De scoutsgroep van het college heeft ook een Akabe-groep.

Toen de Zon nog scheen in Mechelen.

;-)

Foto Gimycko

Super-initiatief!

Als mama van een zoontje met Downsyndroom, kan ik dit alleen maar aanmoedigen!

Het was hartverwarmend al de leden samen te zien en te zien genieten!

Knap werk! En inderdaad: meer van dat!

 

Eén nadeel van de Scoutsbeweging :

Tegen Pasen staan ze altijd, in den Bruul, met paaseieren te leuren !

;-)

Bruul 2008 - Foto Gimycko

Allez, ge moet hen dat niet kwalijk nemen, want
altijd goed voor een extra centje voor hun zomerkamp.