Mechelse Erfgoedcel gaat op zoek naar Slimste Mechelaar en stopt de tijdVrijdag 19 april
gaat Erfgoedcel Mechelen op zoek naar ‘De Slimste Mechelaar’! Als voorbode van de Erfgoeddag die geheel draait rond het thema ‘tijd’ en hoe die even een halt wordt toegeroepen, op zondag 21 april, kunnen Mechelenkenners zich de vrijdag voordien met elkaar meten op deze stadsquiz in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot.

Zondag zet Erfgoeddag de tijd even stil in Mechelen en de regio daarrond. Ruim dertig erfgoedorganisaties duiken in hun collecties en gaan op zoek naar tijdmeetinstrumenten, straffe staaltjes van conserveringstechnieken of treffende uitingen van de evolutie in ons tijd- en wereldbeeld.

Wie niet kan wachten tot zondag kan dus vrijdag al quizzen! De thema’s variëren van voetbal tot volkskunde, van de Middeleeuwen tot nu. Geen thema of tijdsperiode blijft onaangeroerd. Iedereen is welkom om deel te nemen met een ploeg van vier personen. Roos Van Acker en stadsgids Rudi De Mets verzorgen de presentatie.

Klinkt goed? Deelnemen is dan zeker een optie, voor het geld moet je het niet laten want deelnemen is gratis. Maar deelname is pas definitief na inschrijving van je ploeg via erfgoeddag@mechelen.be met vermelding van de ploegnaam. De quiz start om 20 uur stipt.

Wedden dat een aantal niet zo onbekende Mechelse bloggers persent zullen tekenen?

Wie erbij wilt zijn, wordt vrijdag verwacht in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8-10 (ingang via Haverwerf), 2800 Mechelen. Zaal Alcazar. Om 20 uur. Wel eerst inschrijven natuurlijk. Succes!

Meer over Erfgoeddag op de webstek erfgoeddag.be.
 

Ik ben ondertussen ingeschreven. Ben benieuwd.

Zijn er liefhebbers om een MechelenBlogt ploeg af te vaardigen ?

In "De Nieuwe Maan" staat dat de quiz doorgaat op 20 april 2013 !!!

Waarschijnlijk een drukfout.

Inderdaad de quiz gaat door op vrijdag.


Zeg Jos, heb jij geen zin om een MechelenBlogt team aan te sturen ?

Peter,

 

Onze ploeg is volledig en  reeds ingeschreven.

Onze ploeg ook, maar als Jos mee doet, dan moeten we ons ten hoogste tevreden stellen met een tweede plaats natuurlijk.

Ja, dat wordt een zware klus Peter, om het op te nemen tegen het levende geheugen van de stad...  Als de Jos meedoet, zullen we nederig het hoofd moeten buigen, tenzij ik nu hééééél zwaar begin te studeren... 

Wie doet nog mee aan de kwis? 

De Jos zal bij leven en welzijn samen met zijn buur Eddy Casseur en Mille Van Der Taelen meespelen in de Erfgoedquiz. Maar ik weet bij wie hij zijn diensten tegen een vriendschappelijke prijs heeft aangeboden. Begin al maar te raden naar de originele naam en de samenstelling van dit gelegenheidsteam. Het kan helpen als jullie weten op welke locatie Jos zijn adres heeft*. Ra...ra...ra...

*De ploeg die die naam kan thuisbrengen en of verklaren wint: Een pijp zonder steel waar de kop vanaf is.

:-))

De uitslag van "De Slimste Mechelaar" is .....................

1. The Wilsons (Jef Van Ransbeeck, Mille Van der Taelen, Eddy Casseur en Jos Nys)

2. Klapgat Echo

3. Scheurpend gezelschap

 

PROFICIAT !!

Dank u Peter,

 

Wij hebben ons best gedaan. Uiteindelijk heef uw ploeg het ook niet slecht gedaan. Jullie stonden mee op het ere-podium als 3de, dat is toch ook niet mis.

Uw vrouw Patricia heeft na de quiz beloofd volgend jaar mee te doen en te winnen!!! Jaak De Meester (aka Jokke op zen blokkke) zal ingezet worden als Joker. Vanaf morgen beginnen ze zich al voor te bereiden (Dat zeggen de politiekers ook juist na de verkiezingen).

Ik zou zeggen, volgende keer beter.

Proficiat aan de winnaars!  Ons groepje - 't Scheurpend Gezelschap' is tevreden met een podiumplaats!  We werden derde met Peter Meuris, Eva Muyldermans, Christophe Netels en mezelf.  Toffe organisatie en een pluim voor de Erfgoedcel en het Mechels Stadsarchief!

The Wilsons dus. Van de Wilson/Astridlaan ?

proficiat aan de winnaars, als we die ooit willen kloppen gaan we nog veel spek mogen eten

 

@Jos, felicitaties !! Maar ik kreeg mijn "Astrida's" niet bij mekaar op een vrijdagavond, wel op 20 april. Mijn ploegske woont nogal verspreid en om die dan zomaar samen te brengen... Niet zo simpel. Volgende keer beter en bereidt u dus maar voor op zware concurrentie :-)

Winnen is plezant, maar deelnemen nog leuker. Aan al onze sympathieke en sportieve tegenstanders ook een dikke proficiat voor hun prestatie want het was echt een millimetersprint. We dachten dat die laatste muziekronde ons de das ging omdoen. Maar blijkbaar was dat een moeilijke ronde voor iedereen. Proficiat en dank aan de organisatoren en het onvolprezen presentatoren duo R&R. Neen geen Rolls-Royce, maar Roos&Rudi.

 

 

Nen ielen dikke profeesjèt an de winnende ploog !!