Halve finale JazzContest Mechelen: jury en publiek kiezen jong talent

                         

Zondag 17 maart vindt de halve finale plaats van de eerste editie van de Mechelse jazzwedstrijd “JazzContest Mechelen”.

Jazzzolder vzw, jazzathome en jazz op scène bieden met deze wedstrijd jonge groepen de kans om het beste van zichzelf te tonen.  Uit alle inzendingen koos een vakjury acht groepen die op zondagnamiddag vanaf 13.30 uur optreden in de lokalen van het Cultuurcentrum en het Conservatorium. Uit deze acht worden de vier finalisten gekozen die zondag 21 april voor de eindstrijd gaan op vier podia in Mechelen.

De jury voor de halve finale bestaat uit stadsartist-saxofonist Frank Vaganée (docent Lemmensinstituut Leuven, artistiek leider BJO), Dré Pallemaerts (drummer, docent Lemmensinstituut Leuven en Conservatoire national supérieur de musique in Parijs), Chris Joris (internationaal bekende percussionist, pianist en componist, leraar, recensent), Hugo Jacquet (gitarist, componist, leraar) en Bernard Lefèvre (hoofdredacteur, auteur en recensent bij Jazzmozaïek).

De organisatie geeft gratis tickets weg aan de aanwezigen op de halve finale. Wie zijn vier finalisten kiest, maakt kans op twee gratis tickets voor een concert in de jazzzolder en twee gratis tickets voor de finale op zondag 21 april, zeker als de gekozen groepen overeenstemmen met de keuze van de jury.

De halve finale van Jazzcontest vindt plaats nu zondag, 17 maart, in Cultuurcentrum Mechelen en het Conservatorium, Minderbroedersgang 5. Vanaf 13.30. De eerste band speelt om 14 uur stipt. De toegangsprijs bedraagt € 5.

Meer info: jazzcontestmechelen.be


afbeelding: © Kris Vanderstraeten