26/03/2013 Een uitbundig applaus voor Loïc Verstraeten tijdens de derde gemeenteraad !

met categorie:  

Omstreeks 18 uur werd de poort van de gemeenteraadszaal geopend en konden de belangstellenden waaronder bovengetekende op zoek naar een huishoudelijk reglement en de agenda van de zitting.

Het huishoudelijk reglement bleek nergens te vinden, een agenda lag er voor het grijpen en ook wat A4’tjes met hierop een vraag/interpellatie door Liesbet DK betreffende de annulering van Maanrock 2013. Deze vraag/interpellatie maakte deel uit van het actualiteitsdebat dat feitelijk over de begroting 2013 zou handelen.

Omstreeks 18.40 uur en dus naargelang de bron ofwel tien ofwel veertig minuten later dan voorzien werd voor 42 belangstellenden en in afwezigheid van de later op de avond nog wel binnenvallende sp.a-fractie de vergadering geopend.

Koen A werd als eerste spreker opgevoerd. In zijn hoedanigheid van OCMW voorzitter deed hij gedurende 10 minuutjes helder en beknopt de begroting 2013 betreffende het OCMW uit de doeken. Koen A kan goed klappen en deed dat ook nu weer.

Vanaf 18.55 uur poogde Walter S enkele doemscenario’s te schetsen die Mechelen te beurt zouden vallen indien het stadsbestuur niet onmiddellijk drastisch zou saneren in haar uitgaven. Gelukkig konden we deze scenario’s al uitvoerig via Sven Gazet en Wannes van HLN vernemen want aan Walters woordelijke getallenwaterval had werkelijk niemand wat.

Omstreeks 19.05 uur stond Bart DN paraat met een Powerpoint-presentatie waarmee hij wilde illustreren welke investeringen er in 2013 toch nog door het stadsbestuur zouden gedaan worden, ondanks de drastische saneringen. Hopelijk is een beamer en een groot scherm opgenomen in de post ICT (878.830 euro) want een eenvoudige, heldere presentatie geven blijkt momenteel nog steeds onmogelijk in de voor het overige best wel aangename zaal van de gemeenteraad. Alle gemeenteraadsleden alsook diegenen die zich een deel van de schrijvende pers waanden kregen dan maar een gedrukte versie van zijn mooie werkstuk. Voor de geïnteresseerden op de publieksbanken was het gissen waarover Bart DN sprak. Geestig...

Om 19.16 uur was het dan de beurt aan de oppositie om een reactie te geven op al het voorgaande. Namens de sp.a-fractie nam de op de Vis- en Korenmarkt uiterst joviale Caroline G het woord om dit gedurende 45 minuten niet meer af te staan. Middels een overvloed aan van de pot gerukte metaforen en andere, nou ja, stijlfiguren trachtte Caroline de meerderheid in het nauw te drijven of misschien wel te doen struikelen. “Mocht meneer Van Butsel overleden zijn, hij zou zich omdraaien in zijn graf” was haar meest misplaatste uitsmijter (betreffende het door het huidig stadsbestuur gevoerde parkeer- en mobiliteitsbeleid). Karel G was verontschuldigd omwille van medische redenen. “Brute schande” en/of “Wraakroepend” betreffende een recente beleidskeuze mag Caroline gerust denken, fluisteren of uitspreken doch wanneer ze dit roept, tackelt ze vooral zichzelf, weet iedereen die ooit de redevoeringen van Cicero en de gedichten van Vergilius heeft gelezen.

In de beperking uit zich de meester ! Een meesterlijk spreker blijkt Frank C van Vlaams Belang. Met “de truck van luie Charel” als enige stijlfiguur torpedeerde Frank C gans de begroting 2013 en de show die daarover al in de media was opgevoerd door het huidige stadsbestuur. “Voor hem komen de mensen naar het stadion” weet ik ondertussen.

Omstreeks 20.20 uur was het woord opnieuw aan de meerderheid en trapte Loïc V met zijn “Welkom in de echte wereld…” en “Ik had geen applaus verwacht…” een open deur in om vervolgens toch zowat iedereen te verrassen. De door Karel G gemaakte raming van de meerkost die de huidige beleidskeuzes voor een modaal Mechels gezin zou betekenen wist Loïc V (met Tom K als verdienstelijke backing vocalist) op een uiterst scherpzinnige wijze in twijfel te trekken. Eén man, gezeten in het publiek, gaf hen hiervoor zowaar een uitbundig…

Hilariteit alom...

Na Loïc V kwam omstreeks 20.30  uur ook nog Rita VDB als uiterst sympathieke en empathische fractieleidster van de N-VA aan het woord en omstreeks 20.40 uur ook nog de minzame Stefaan D van de CD&V. Van beide sprekers onthouden we vooral de conclusie die Rita VDB maakte: “Wij zullen de bekeuring alvast vergroten, euh, ik bedoel, wij zullen de begroting alvast goedkeuren.” Nog meer hilariteit doch ditmaal zonder applaus… Toch leuk.

Stipt om 20.45 uur was het dan eindelijk tijd voor de belangrijkste bijzaak in het leven. De wedstrijd België versus Macedonië op een groot scherm en (voorlopig nog) zonder nieuwe voetbaltaks in de nabijgelegen Ierse pub.

In de 62ste minuut scoorde Eden Hazard na een magistrale beweging een fenomenaal doelpunt. Eindstand 1-0. België is goed op weg om zich te kwalificeren voor de eindfase van de World Cup Football die in 2014 in Brazilië zal plaatsvinden.

Hopelijk is er tegen dan in de zaal van de Mechelse gemeenteraad ook een beamer en een groot scherm geïnstalleerd.

GOAL ! GOAL !! GOAL !!!

Ik heb me er weer doorheen geworsteld, tegen beter weten in.

Van een schipper aan wal:

- Schrijf de namen eens volledig uit, het gaat hier niet om een rechtzaak
- Scherpe foto's trekken is blijkbaar een kunst
- Leuk dat je dat doktersgeschrift halverwege nadien ook telkens vertaalt naar leesbare woorden.
- Een verslag hoort objectief te zijn, of toch zoveel mogelijk. Laat die steken naar de politieke partijen en personen die je niet bevallen gewoon achterwege. Ze maken zichzelf wel op tijd en stond belachelijk.
- Als je per se de Frank Raes in jezelf wilt loslaten, doe dat dan in een aparte post. Straffe kost om een kurkdroge gemeenteraad over een begroting te laten eindigen met een halfbakken verslag van een voetbalwedstrijd.

De meeste posts op deze blog geven me zin om er op uit te trekken, behalve deze. Op dinsdagavond blijf ik lekker thuis, met dank aan MarkT.

 

Half off-topic: comments op blogposts worden hier blijkbaar grondiger gecontroleerd dan de posts zelf. Of heb ik het mis?

Grappig, hoe sommigen het politiek correct zijn van een satire in vraag stellen.

Een satire is niet politiek correct, en aan de reacties van de politici op de verslagen van de gemeenteraad te oordelen valt de neutraliteit van onze verslaggever nog wel mee. We krijgen in onze mailbox zowel van links Mechelen als van rechts Mechelen verbolgen reacties over het niet niet-correct zijn van deze satire.

Maar over smaak en kleuren valt natuurlijk niet te twisten. Feit is dat de politiek en de gemeenteraad een beetje dichter bij de Mechelaar is gebracht, en dat is volgens mij geen slecht idee.

waar ik me vooral aan erger is niet dit verslag van de Gemeenteraad maar wel het feit dat de College- en raadsleden voor het overgrote deel in vrijetijdskledij naar de zitting komen (in de parlementen idem dito) en dat getuigt van weinig respect voor hun functie.

 

Bedankt Mark voor je verslag. Doe zo voort en ruk de maskers af. Maar pas goed op dat ze u niet buiten gooien.

Mannen die een blauwtje gelopen hebben doen soms rare dingen. Satire OK. Maar dit is er één van de flauwere soort.

Wout

Raar!?  Begon het vorige verslag van de gemeenteraad ook niet met de afwezigheid en het te laat komen van de SP-a fractie?????  Misschien moeten ze een cursus kloklezen invoeren voor hen!

 

Leuk verslag, wist niet de Belgen hadden gewonnen! ;-)

Eindelijk een degelijk verslag van de gemeenteraad. Objectief of subjectief, kan me niet schelen.

Misschien hebt gij eens nood aan een deftige zielenknijper Tourlouse.

 

Mark T, zijde gij ons ni vergete ?