Shamisa MOKt

   (foto's: Jan Smets)

Voor Shamisa Debroey was het een wonderjaar.  De jonge Mechelse van bouwjaar '89 studeerde af van Sint-Lukas Brussel in de afdeling illustratie en beeldverhaal.  Met een studiebeurs kon ze zich verder bekwamen in Londen, en nu scheert ze hoge toppen in eigen stad, waar haar talent vlug werd opgemerkt.  Zo won ze de wedstrijd van het Cultuurcentrum om de coverbeelden van de maandbrochure te ontwerpen van oktober 2012 tot juni 2013.  Nu is een deel van haar werk te bewonderen in koffiebar MOK in de Adegemstraat.  Vanavond kwam daar veel volk over de vloer om te sympathiseren met de jonge kunstenares...

Shamisa is van een bijzonder getalenteerde Mechelse generatie waartoe ook Gijs Vanhee en Thomas Vanderveken, om er maar een paar te noemen, toe behoren...

 

In het najaar wordt haar eindwerk uitgegeven bij uitgeverij Oog &Blik.  Shamisa is pas terug van het stripfestival Angoulème, waar haar werk niet onopgemerkt bleef.  Het maakt dat haar eerste album ook in andere talen zal kunnen verschijnen.

 

In MOK van Koen Schiepers kan je het werk van Shamisa dagelijks bewonderen van dinsdag tot en met zaterdag van 8u30 tot 18 uur.  Wie nog méér wil zien van haar kan binnenkort terecht in het Cultuurcentrum, want daar krijgt ze ook de kans om tentoon te stellen in de inkomhal tussen 1 maart en 14 april.

 

 

 

Op de vernissage zorgde een vriend van Shamisa, Wide Vercnocke, voor de muzikale noot.