Freaky Age overtuigt niet geheel op eerste 'Ves Vlees' van Club KamikazeSinds de verhuis van Club Kamikaze naar het Douaneplein, vonden er al tal van optredens plaats, het meest memorabele staat voorlopig op naam van Belgian Asociality. Club Kamikaze geeft nu ook het bestaande concept ‘Ves Vlees’ een nieuwe adem. En Freaky Age mocht de éérste Ves Vlees op gang trappen, vrijdag 22 februari 2013.

Ooit nog de jongste finalisten ooit op Humo’s Rock Rally (toen gemiddeld 14 jaar), heeft Freaky Age ondertussen toch al een fraaie staat van dienst. Ondertussen zijn we heel wat singles, hits, twee albums en een EP verder. De ploeg van Club Kamikaze was er dan ook mee opgezet dat ze met deze indierockers uit Ternat konden uitpakken voor Ves Vlees.

Lag het aan de barre koude of kwam het gewoon door het feit dat er dié vrijdag, sowieso al veel te doen was in Mechelen of elders. Druk was het niet. De heren van Freaky Age lieten het niet aan hun hart komen en even over half elf knalden ze de set op gang.

We hoorden indierock met véél potentie en gretigheid maar toch overheerste een groot ‘close but no cigar-gevoel’ doorheen de hele set die het viertal ten beste gaf. Het was zeker niet slecht maar nooit werd er eigenlijk gepiekt, ook niet toen de bekendere nummers gespeeld werden. Het klonk allemaal nogal vlak en weinig geïnspireerd. Een lichtpuntje was zeker toen de overbekende woorden "Wanted to drive home on a saturday night. Now we couldn't go home, it didn't feel so right" weerklonken, of 'Where do we go now?'  waar we wel wat meer ‘vuur’ konden ontwaren bij de heren. Maar dan was het kalf eigenlijk al ei zo na verdronken. Jammer want hier zat zeker méér in. De getalenteerde jongelingen hadden misschien een kleine off day? Wie zal het zeggen?

Maar wat ze nu écht niet hadden moeten doen was The Who’s ‘Pinball Wizzard’ coveren. Dat klonk erg rommelig en was allesbehalve een eerbetoon aan de band van Pete Townshend en Roger Daltrey. Auw!

Gespot in Club Kamikaze: bekende rockers! De papa en mama van Freaky Age-zanger Lenny:  Luc Crabbe en Nathalie Duyver, die samen bij Betty Goes Green rockten en ook Hanske van de ondertussen gestopte Paranoiacs was onder de aanwezigen. Ernaar gevraagd leerden we dat een Paranoiacs-comeback niet voor meteen is. Maar ook “ik heb wel terug goesting om muziek te maken”...

Het feestje dat volgde op het Freaky Age-optreden, mede verzorgd door IndieStyle was trouwens erg gezellig, menig beste dansvoetje werd geplaatst en het weekend was ingezet...

Verslag: © Markec
Foto: © Christel Schoepen

Ik kan best begrijpen dat je afblijft van "Pinball Wizzard" van The Who.

Dat is pas een verslag seh! Knap Mark en dat zelfs met zo weinig vrije tijd!

Thx voor de complimenten over de dj-set, meer info over de dj's vind je op http://www.facebook.com/iambrettsummers en http://www.facebook.com/djboymeetsgirl die voor de gelegenheid als trio draaiden onder de naam Indiestyle dj's.


Grtz, Bart

Dienstmededeling aan Bart & GIm - het foutief gemeld 'Saturday Night' heet uiteraard, anders - Bart wees me erop, waarvoor dank. Daarom aangepast in de tekst - maar ook jullie en mijn reacties aangepast/ verwijderd (in mijn geval: volledig - geen censuur, maar fout rechtgezet, waardoor  reacties overbodig werden ;-)

Ik vond de versie van pinball Wizzard anders wel geslaagd! En vond het hele optreden super! Smaken verschillen...