Het Anker pakt uit met feesteditie Open Brouwdag en stelt Brouwerskaas voorZondag 24 februari
, op de geboortedag van Keizer Karel (Karel V werd geboren op 24 februari 1500), organiseert Brouwerij Het Anker voor de vijftiende keer de ‘Cuvée van de Keizer Open Brouwdag’. Al sinds 1999 wordt dan het bier Cuvée van de Keizer gebrouwen en kunnen bierliefhebbers, mits vroeg opstaan en tijdig inschrijven, het brouwproces bijwonen. Maar dit jaar is er meer. De brouwerij organiseert een feesteditie waarop je de hele dag terecht kunt.

Het traditionele bijwonen van het brouwproces vindt plaats vanaf 7 uur ’s ochtends. Vanaf 10 uur vindt dan de rest van het programma van deze feesteditie plaats. Er is doorlopende animatie met degustaties en proevertjes op het binnenplein van de brouwerij.

Je kunt ook deelnemen aan een Keizer Karel-wandeling of aan workshops rond “bier & kaas” of een “Master Class Cuvée van de Keizer”...

In primeur zal ook die dag de Brouwerskaas met Gouden Carolus Tripel aan het grote publiek voorgesteld worden. Deze karaktervolle brouwerskaas kwam tot stand in samenwerking met een ambachtelijke kaasboerderij De Moerenaar (Veurne) en Kaasmeester Harry Schockaert.

Ter ere van Keizer Karel wordt in de namiddag een reuzegrote verjaardagstaart aangesneden, in aanwezigheid van cultuurschepen Frank Nobels. De taart wordt gratis verdeeld onder alle bierliefhebbers, ingeschreven bezoekers en Mechelaars op deze unieke brouwdag.

Voor de activiteiten op het binnenplein dien je niet in te schrijven: iedereen kan vrijblijvend een kijkje komen nemen en proeven van al het aangeboden lekkers.

Iedereen is welkom op deze feesteditie van de Open Brouwdag Cuvée van de Keizer 2013.

Om het brouwproces bij te wonen, en voor de workshops en wandeling schrijf je wel best in. Inschrijven via els@hetanker.be of telefonisch op 015 28 71 43. Of via de webstek van Het Anker. Je vindt er een inschrijvingsformulier (.doc).


tekst © Markec
afbeeldingen: © Brouwerij Het Anker