Snel opgeruimd

met categorie:  

Toen rond 17 uur eindelijk het sneeuwen stopte, heb ik zoals enkele buren het fietspad voor ons huis proper gemaakt. Terwijl we bezig waren kwam op het fietspad aan de overkant  een kuisploeg van de stad. Een sneeuwschepper, daarna een borstelmachine met een zoutstrooier, beiden begeleid door een camionette met de voorrad zout.

Een kwartier nadat wij met de schop en de bortstel klaar waren werd ons werk grondig overgedaan door de mensen van de stad.

Zo had Hombeek erg snel na de sneeuw terug enkele kilometers mooi onderhouden fietspaden. De schoolgangers morgenvroeg zullen blij zijn.

Knap werk en dat zo snel en op een zondag.

Is dat overal zo gegaan?

chapeau voor de mannen van 't stad en de andere sneeuwruimers! In vind dat ze zeker deze winter zeer efficient bezig zijn. Sinds iedereen de koppen heeft bij mekaar gestoken zit de coördinatie een stuk beter... De fietspaden krijgen zeer veel aandacht. Proficiat én vol houden hé.

Bij mij hebben die sneeuwruimers al mijn werk ongedaan gemaakt.

Ik had net gedaan met de trottoir aan de achterkant van mijn hus, was mijn kraaknette werk aan het bewonderen met een safke in de mond toen plots zo'n mini sneeuwruimer van de stad voorbijkwam die de fietspaden aan het doen was. Die dingen kappen de sneeuw naar de zijkant dus mijn trottoir lag terug vol.... En dat fietspad was eigenlijk helemaal niet zo goed gedaan...
Maar bon, als het in de stad maar veilig is, wij op den buiten trekken onze plan wel, dat hebben we altijd gedaan :-)

erg goed werk geleverd, overal in en rond de stad, chapeau!!

Alleen blijft het stukje fietspad op de Brusselsesteenweg tussen de kruisbaan en de Q8 een probleem en word je als fietser verplicht daar op de rijbaan te fietsen omdat dat stuk níet gekuist is ....

het is natuurlijk ook handig als de sneeuw van de stoep niet op de baan wordt gekeerd natuurlijk ;)

 

Graag sluit ik me aan bij de positieve commentaren.  Ook hier aan het station heeft de stad vrij snel actie ondernomen.

Dat kan niet van alle bewoners worden gezegd.

De voetpaden rond de graspleinen op de vest bleven anders wel flink ondergesneeuwd. En dat terwijl er mensen een boete riskeren voor het niet vegen van hun stoep! 

Voor de rest prima werk geleverd op de grote wegen.