...de eerste sneeuw...

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

Ik nam deze ochtend het zekere voor het onzekere, en verkoos m'n stalen ros op stal te laten, en te voet naar m'n werk te stappen.  Da's een flink uur ploeteren door de sneeuw.  Op zichzelf géén ramp - Het was eerlijk gezegd best gezellig door de eerste, maagdelijk witte sneeuw te stappen.  En 'freak' als ik ben had ik ook m'n fototoestel bij...  De plaatjes zijn deze morgen geschoten tussen 6uur en half 7, waarna ik m'n tred versnelde, om toch tijdig aan de arbeid te kunnen natuurlijk...

    

 

De straten en pleinen lagen er nog als een onbeschreven blad papier bij.  Zeldzame voetstappen en fietssporen maakten natuurlijke grafitti in de sneeuw.

Opvallend veel Mechelaars met een ferme burgerzin waren voor dag en dauw al hun voetpad sneeuwvrij aan het maken.  Toffe vaststelling.

Ook wil ik een pluim geven voor al die werkers-van-het-eerste-uur die zorgden voor veilige wegen.  Aan het Centraal Station en op Nekkerspoel zag ik een paar werkmannen ook brug en fietspaden ruimen.  De fietspaden lagen er over het algemeen vrij keurig bij.  Het is ooit anders geweest.  Bedankt hiervoor!  

Dit was mijn impressie van deze winterdag.  Laat andere 'verhalen' en foto's maar komen!

 

 

 

 

 

prachtig end bedankt dat je ervoor vroeg bent opgestaan.

De verlichting van de gebouwen is feeërik.

Tof ook van je getuigenis over de werkmannen.

@Jans, mijn voetpad was al sneeuwvrij om 05.36 uur. Daar ik toch vroeg wakker geworden was,ben ik vlug de stoep gaan vegen. Als daar nog niet veel voetstappen in staan, krijgt ge dat heel vlotjes weg:-) En daarna rappekes terug in 't.....beddeke!

knappe foto's Jan. Schoen stad toch hé zoe in de snie!!!!

Was super fier op de stadsdiensten vandaag. Zelfs het fietspad naast de vrouwvliet was sneeuwvrij gemaakt. Nu de voetpaden aan ziektebeelden nog! Maar komt goe. Ben zo blij om een fiere MECHELAAR te zijn  

 

Ben vandaag ook te voet naar de brouwerij geweest. Sneeuw in het Begijnhof... Jan, daar had je ook mooie foto's kunnen nemen. 

Allez, geen GAS-boete voor den Eddy.

;-)

En voor de liefhebber : Jan de Wilde met De Eerste Sneeuw

Inderdaad, de fietspaden lagen er weer keurig proper bij,  deze morgen zijn ze ook weer geveegd.

1 minpuntje, op de Brusselse steenweg is jiust het gevaarlijkste stukje fietspad - dat stuk wat alleen van de weg is afgescheiden dmv een onderbroken witte lijn - tussen kruisbaan en oprit E19 niet (goed) geveegd.... het grootste deel van het fietspad ligt daar vol met bevroren opgehoopte sneeuw, wat het voor de fietsers niet veiliger op maakt omdat die daardoor bijna gedwongen worden op de rand van de rijbaan te fietsen als ze niet willen vallen ...  

@ Jan

Jij zag dus met eigen, nog enigszins slaapoogjes, burgers bezig hun voetpad sneeuwvrij te borstelen. Heb je ook enig idee van de leeftijd van die plichtsbewuste burgers?

Laat me even raden ... tussen de 60 en  de 85. Natuurlijk die hebben nog een tikje meer burgerzin in hun kop dan de JEUGD VAN SEGGESWORRIGS. En die slapen al niet meer zo vast. Die horen iedere sneeuwvlok vallen als was het een camion van veertig ton kasseien die wordt afgekieperd!!!

:-))

 

Sneeuw in mijn voortuin.  Ja! zelfs in een boerengat sneeuwt het :-)

 

das precies den botanique........

@ Ferre : Goed mogelijk.

Maar zou de Roger dit ook in zijnen hof hebben staan ?

Brug Botanique - Foto Gimycko

Of dit ?

Kiosk Botanique

;-)

En intussen de tweede laag sneeuw

Enkele impressies vanuit de torenspits van O.-L.-Vrouw-over-de-Dijle.

 

@ Wannes : Meer van dat !

:-)