Cultuurcentrum opnieuw Mekka voor Melomanen: twaalfde vinyl-, cd- en dvd-beurs

Zondag 13 januari 2013 wordt Cultuurcentrum Mechelen vanaf 10 uur 's ochtends weer een Mekka voor menig Mechels Melomaan. Voor de twaalfde keer al organiseert vzw Recordia er haar jaarlijkse beurs voor vinyl, cd's en DVD's.

Verwacht je ook nu aan talrijke lp's, maxi's, singles, cd's, dvd's, muziekboeken en allerlei memorablia.

Alle muziekstijlen komen weerom aan bod, gaande van jazz tot punk. Er komen standhouders uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Zowel koopjesjagers als verzamelaars kunnen ook nu weer hun slag slaan.

De beurs opent haar deuren om 10 uur en sluit om 17 uur.Parkeren kan in de buurt van Cultuurcentrum Mechelen (Minderbroedersgang 5) op de speelplaats van de Technische Scholen Mechelen (TSM).

Meer info: t 0496.43.63.67 of e dewever34@hotmail.com

Muziekliefhebbers en/of verzamelaars weten waar naartoe die zondag...
 

@ Markec :

Wat zijn vinyls, cd's, DVD's, lp's, maxi's, singles, muziekboeken en allerlei memorablia eigenlijk ?

Want staat dat - anno 2013 - niet allemaal in een Cloud ?

;-)

Wàt dat zijn, wéten uitgerekend de bezoekers aan zulke beurs maar  al te goed. Maak je maar geen zorgen :-)

En vinyl is nog lang niet dood hoor...

Ik heb hier nog wat vinil uit de jaren 60 en 70 liggen en ook nog enkele 78T's waaronder Nat King Cole, Bobbejaan Schoepen....

Enkele jaren geleden heb ik nog 2 bananendozen LP's weggegeven (ik had die ook maar gekregen) tot groot genoegen van mijn echtgenote die vond dat ik al meer dan genoeg op zolder had staan.

Maar tussen het bewaarde vinil zitten ook nog originele 45T's uit de jaren 50 waaronder "den Elvis" (met het obligate gekraak uiteaard).  Helaas zijn de hoesjes verdwenen.  

Vinil is zeker niet dood, maar een Lenco en een Sony 4x 80 watt versterker en Interaudio boxen van 60 watt die ik in 1974 kocht slijten momenteel hun dagen op zolder.

Een behoorlijk aantal vinil heb ik ook al verkocht op de veilingsite van Delcampe om de evenvoudige reden dat er toch geen HIFI installatie met platenspeler meer staat opgesteld in stulpe Kokken. 

En behoudens een 200-tal CD's in rekken zitten er op mijn PC zowat 13.500 liedjes opgeslagen (van de jaren 30 tot nu).

Er staan momenteel 2 CD spelers opgesteld (living en keuken) en er is ook nog een draadloos systeem van Philips dat ik in mijn PC kan pluggen en dat mij toelaat om in de tuin voor uren muziek te beluisteren.  Waarom zou ik nog vinil draaien?

@ Roger Kokken

"Er staan momenteel 2 CD spelers opgesteld (living en keuken) en er is ook nog een draadloos systeem van Philips dat ik in mijn PC kan pluggen en dat mij toelaat om in de tuin voor uren muziek te beluisteren.  Waarom zou ik nog vinyl draaien?"

Misschien om na verloop van twintig songs je stramme ledematen uit je tuinbed of zetel te verheffen om in de huiskamer of keuken een andere plaat op te leggen of om te draaien en terwijl even in de kelder te duiken om een fris Reinheitsgebot op te duikelen?

Luiheid is des duivels oorkussen. Maar waar leg ik nou zelf juist graag mijn hersenomhulsel op te rusten ... zéér juist!!!

:-))

 

" ...Een draadloos systeem dat ge moet inpluggen... "

;-)

Tja, misschien niet eenvoudig te snappen voor een simpele ziel, maar de zender moet toch van érgens met muziek gevoed worden.  Dus wordt die ingeplugd in de PC (of andere bron) en dan kan ik mijn draadloze boxen zetten waar ik wil in een radius van pakweg 30m.

Hopelijk schakelt ge morgen niet over naar de nieuwe iMac, Roger.  Niet alleen zijn klavier en muis al een tijdje draadloos maar is ook de inwendige CD/DVD-console verdwenen.  Credo van Apple : Alles moet in de Cloud !

Nadeel is wel dat dit alles een shitload aan batterijtjes vreet.

:-)

en wie op 13 jan zijn collectie niet heeft kunnen aanvullen, kan nog even hier nakwijlen:


http://www.muzee.be/nl/muzee/t3501/Vinyl_in_het_atelier_Kunstenaarshoeze...

Roger  & Gim - hoe zéér ik ook mee ben met het hele digitale verhaal... En hier ook iTunes & Spotify - een 'fysieke' tastbare geluidsdrager blijft - zolang het nog kan - toch nog het summum. En ik koop ook nog albums op CD, die worden dan wel aan de iTunes-collectie toegevoegd, dat wel.. maar dat schijfje, drukwerk: boekje, teksten, enz...

Op termijn moet ik ook maar eens werkmaken met mijn LP's om te zetten naar een digitaal formaat...

Jokke - !!!! Dat is interessant! Bedankt!

Ik heb het allemaal gehad, in 1994 minidisk, vanaf 1998 mp3's. En vandaag staat mijn platenspeler en bandopnemer samen met buizenversterker en analoge tuner weer op de ereplaats in de woonkamer. Het oog wil ook wat. Een goede opname op band met bias regeling, je weet niet wat je hoort.

 

@ Markec :

Bij de oude LP-hoezen zaten inderdaad pareltjes.  Dit in tegenstelling tot die idiote boekjes in zo'n petieterig CD-of DVD-doosje.

Bedenk echter wel dat (zo goed als) alles al in de Cloud staat.  Ik bedoel YouTube.  Video's van liedjes, weergaves van volledige gigs en volledige albums.  Het filmaanbod is nog wat magertjes, LowRes en gevuld met Bollywoodfilms (misschien interessant voor de liefhebbers van het genre).

Voor lyrics la même chose - Check Wikilyrics.

In de zomer van 2012 kon ik, van achter mijne Mac, live de 3 podia volgen van Pinkpop in Nederland.

Ja, die lp-hoezen dat was prachtig he.... Zo was er die hoes van Led Zeppelin's 'Physical Graffiti' met gebouw met vensters waarbij alle vensters uitgesneden waren en wat er zich achter afspeelde zag je op de binnenhoes ;)

Sommige cd's hebben ook wel een degelijk art work en boekje en leuk zijn die cd-hoesjes die LP-replica's zijn ...

Maar... een concertje: dat beleef ik trouwens toch liever zélf live  hoor....

Blijft de vraag wat de lol is om - drie dagen lang - elke dag met 60.000 op een wei te zitten.

:-)

Gim, er zijn ook àndere live-concerten en festivals dan hetgene je aanhaalt (Woodstock) natuurlijk he ;-)))

En doe  mij ook maar een zaalconcertje of een klein, sympathiek festival ;-)

Die Led Zeppelin-hoes:

@ Markec : De hoes hierboven is me niet onbekend.

Led Zeppelin rocks (bigtime) !

Maar een pareltje voor mij is die van "Tommy" van The Who (dubbelalbum).

BTW :

Vroeger heb ik ook op het Seasidefestival in De Panne gezeten en Iron Maiden en Judas Priest gaan bekijken in Vorst.  Werchter vonden wij, hardrockers, wat melig en Pukkelpop bestond nog niet.

Jazz Bilzen had ik graag meegemaakt maar dat was voor een oudere generatie.

In Oostende gaf toen een beginnend bandje uit Lier hun eerste optreden in een kelder.  Wij daarheen, natuurlijk.  Vooraan had een malloot zijn hond neergezet en bij de eerste rif rilde dat beestje langs alle kanten.  Hun eerste album is nog altijd de beste met "doe de kreun" als tophit.

:-)

Wie is gewéést? Wat was je oogst?