blogger Christophe Netels wordt cartoonist van Streekkrant

met categorie:  

           

 

                                 (foto: Jan Smets)

Mechelenblogt zendt z'n zonen uit...  Deze week kan je in de Streekkrant een cartoon bewonderen van een ouwe getrouwe van Mechelenblogt: Christophe Netels.  Dat 'De Netels' tekentalent heeft, weten we onderhand wel.  Deze 'tedere anarchist' wist in het verleden al een aantal Mechelse gebeurtenissen met de tekenpen te vereeuwigen.  Soms met een flinke dosis ironie - soms vlijmscherp, met de pen gedoopt in vitriool - maar niet weinig er 'boenk op'.  Vanaf vandaag kan je de gewrochten, ontsproten aan z'n creatieve brein wekelijks bekijken in dit regionale blad....  Mechelenblogt is er trots op dat één van z'n medewerkers van het eerste uur  'ontdekt'' is en eindelijk z'n ding kan doen voor het grote publiek...

Onderandere Jo Op de Beeck - grafisch ontwerper - van wie Christophe ooit les kreeg in de Sito, had de Streekkrant getipt.  Hij wist als geen ander dat 'onze' Christophe de juiste man op de juiste plaats was, toen het blad op zoek ging naar een cartoonist.

 

                 

 

Christophe ging er maar wat graag op in.  En zo  verscheen deze week z'n eerste cartoon.  De inspiratie was niet ver te zoeken.  De Nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt deed Christophe naar de tekenpen grijpen...

 

Inspiratie is er genoeg.  In Mechelen valt er altijd wel wat te beleven.  Ik heb de nodige artistieke vrijheid gekregen van de Streekkrant.  En..., het mag ook al eens wat scherper zijn.  Lachen met het kapsel van Bart Somers mag dus.  Alleen moet er wel steeds een link zijn met Mechelen.  Dat spreekt vanzelf.  Bart Somers zal dus al eens meer opduiken in m'n cartoons.  Wel wat jammer dat een aantal 'dankbare' figuren wat van de voorgrond zijn verdwenen.  Een tipsy Tine Van den Brande of een schepen Karel Geys of gemeenteraadslid Louis Goovaerts zouden me anders wel kunnen inspireren hebben...  (lacht)  Gelukkig is er een nieuwe lading politici opgedoken die vragen om op papier vastgelegd te worden.  Zo lijkt me nieuwbakken raadslid Marc Van Hammée ook het tekenen waard.  Waarschijnlijk heeft die dat zelfs heel graag, daar hij  een stripwinkel in de Hoogstraat heeft.  Hij hangt misschien zelfs z'n cartoon aan de muren...

 

'Bekend' Mechelen zal dus op z'n hoede moeten zijn. 

 

 

               

 

Christophe Netels volgde de opleiding publiciteit aan de Sito in de Leopoldsstraat, en is nu aan de slag als industrieel ontwerper.  Tekenen heeft hij altijd graag én goed gedaan.  Resultaten van dat tekenwerk kon men vroeger al bewonderen in het boekje van Racing-Mechelen, waarvan hij grote fan is, en natuurlijk op Mechelenblogt.

 

       

 

                 

 

 

Dit is m'n eerste interview!  En dan nog wel met de 'grote' Jan Smets...

 

...flapt hij er met zijn typische stijl van humor uit.

 

                      

 

 

Soms is het wel een 'zware bevalling' om tot een cartoon te komen.  Het idee kan er snel zijn, maar dan moet dit omgezet worden in een beeld.  Ik kan je wel zeggen dat er ettelijke 'Bartjes Somers' in de vuilnisbak zijn beland voordat ik hem eindelijk 'vast' had....  Maar nu zit hij in m'n vingers.  Het komt er nu op aan het Mechelse nieuws goed op te volgen.  Nog meer dan voorheen.  Gelukkig staat bij mij op het werk steeds Radio Randstad op.  Zo blijf ik wel op de hoogte.  Elke maandag dien ik een cartoon af te leveren...  Maar ik zie het wel zitten...

 

Wij zien dat ook zitten.  Wij geloven natuurlijk in Christophe Netels, en we hopen natuurlijk dat hij af en toe Mechelenblogt niet vergeet.  Maar heb ik daar niks horen beloven Christophe?  

 

 

 

 

 

 

Maotje, veel succes met je nieuwe carriere !

@ Netels :

Altijd leuk om te tekenen is - volgens mij - onze eigenste "Reine des Fruits" aka "Lips".

;-)

Proficiat Sint, ik kijk er al naar uit.

Gaat hij ook "onbekende" Mechelaars tekenen ?

Want - geef toe - ook Netels heeft ne karakterkop !

;-)

Wel zo ne Gim op den achtergrond, das een gedacht .... :-)

@ Peter : Touché.

:-)

Nu nog een onderwerp vinden voor zijn volgende gag.

Eentje over Flurk kan niet meer, want die is verdwenen.

Hobby's lopen vroeg of laat uit de hand ;-)

Een hobby is meestal een onschuldig tijdverdrijf maar cartoonisten worden geregeld - en in het beste geval - tussen de netels gegooid.

;-)

Proficiat Christophe - way to go!

De Streekkrant openslaan wordt plotsklaps een heel pak interessanter ;-)
Met veel vreugde de eerste cartoon van De Netels in de Streekkrant vastgesteld, goed gelachen ook....  Vanaf nu is het telkens aftellen naar een Streekkrant & cartoon van Netels!

Go Christophe, Go Go Go !

Nu Markec nog naar de Joepie !

;-)

En de Jan naar tpalaos, oem "echte" fottos van Matilt te make -;)