Toen Pilsor Lamot nog klank had...

met categorie:  

Uit de oude Mechelse doos. Losse aluminium-vaten, waarschijnlijk van Comet, in de laadbak. Vanaf de vijtiger jaren waren deze zware vrachtwagens een dagelijkse verschijning op onze wegen. Tot zelfs in de BSD (ons leger in Duitsland) waren ze te zien. Toen ik mijn troep deed in Weiden, nabij Köln, in 1978 was Lamot een wekelijkse bezoeker, vol geladen met al dat lekkers, zelfs Colibri voor de (weinige) geheelonthouders.

Wie herinnert zich nog de kleuren? Groenbruine onderzijde met olijfgroene bovenkant. Pilsor Lamot, zwarte letters op wit/rode achtergrond en Maibock wit op een blauwe achtergrond.

Voor de techneuten; Lamot reed toen vooral met Engelse chassis van AEC waarop een cabine van Bollekens uit Duffel werd gezet. Puur handwerk. Dit model was een Mammoth Major 6.

 

 

Hier nog enkele pareltjes...

Ferre, ze hadden daar toen pertang al goeie Kölsch.

gimycko,

 

Prachtige foto's. Die laatste N°69 is een Maudslay die werd ook ingevoerd door Spitals uit Deurne die eveneens AEC en Berliet verkocht. Hier is de opbouw en de cabine gerealiseerd door Carrosserie Maes uit Antwerpen. Ambachtswerk zeker geen bandwerk!

Aha, we hebben een kenner !

:-)

Meer van dat.

Maudslay Motor Company & Beeldje

Alles wat historisch transport aangaat boeit mij. Vooral al de verhalen er rond.

Ik hoop in de toekomst meer te brengen rond Mechels industrieel erfgoed, waar de Mechelaars dan getuigenissen kunnen over posten...

Ditmaal geen Lamottransport maar wel "historisch" erfgoed uit het Land van Mechelen en omstreken...

Hofstade Plage - Lamot Molen - Jaar X

De Lamotmolen dateert van midden jaren '30 van vorige eeuw.

Hieronder de molen in opbouw.  Hij werd gebouwd om de bezoekers, die de "helse drukte aan het strand niet meer aankonden" de gelegenheid te geven om te verpozen :-)

Allez, toen al werd de arme Mechelaar gebombardeerd met reclame.

;-)

Geloof me Ferre ik heb er echt dorst van gekregen en me gelaafd aan een

"Carolus Trippel

Ik paos da'k die fleskes oe't nog gezien 'èm.  Mao dadis ne ielen taod gele'e, zeunne !

:-)

Carolus Tripel  ook mijn favoriet! Vroeger was er het gezegde: Van Lamot moet ge kapot. Wie kent de andere bierspreuken?

@ Ferre : Deze misschien ?

;-)

@Ferre:


van Lamot gadde kapot,
van Kruger nog vruger, en ...
van Palm, blefde kalm

 

Colibri was lekker en het waren knappe flesjes.
De flesjes doen mij een beetje denken aan Coca-Cola, die ook een exclusief flesje hadden.

Als ik me niet vergis had je in Colibri oranje limonade, gele limonade en cola.

 

Het "Pittig blondje" dateert (geloof ik)  van rond 1961.  De knappe madam die model stond voor het bierkaartje en de andere reklame was de toen 27-jarige Elly Tuyls(?) de vroegere echtgenote van Jan Torfs, stichter van het muziekblad Juke Box.

De "cola" van Colibiri was niet zo erg fameus en dat wisten ze bij Lamot blijkbaar ook.  In de "Bowling" aan de Oude Brusselstraat waar ik begin jaren 70 als garçon bijkluste was het door Lamot zelfs toegstaan om Coca Cola te geven wanneer iemand een whisky cola vroeg.

@ Jokke:  ge zijt er nog eentje vergeten in het rijtje:
Van de Giest (brouwerij De Geest) het iest.

Wie kent nog die lange vitrine in de Adegemstraat aan de achtergevel van een Lamot gebouw. Dat stond indertijd vol van die Colibri flesjes in de verschillende smaken. Na een tijd zag er alles zeer onsmakelijk uit door het zonlicht waarschijnlijk...

@ Ferre :

Die vitrine is nog altijd te bewonderen op de Beeldbank Mechelen.  Tik volgende nummers in :

SME001011962

SME001011975

SME001011977

@  Roger Kokken

Roger haar naam was Helene Theuns

Zij was de kleindochter van onze buurvrouw (jaren '50) in de Draaibankstraat (namelijk van mevr. Justine wwe.Vercammen). Haar moeder was Rosa Vercammen. Haar vader (ben voornaam vergeten) zat in de jaren '50 aan het loket in de Voorzorg (nog het oude gebouw)

Van kruger nog vruger.

Van safier weurde ne stier.

@ Iene van de Beurght

De vader van Helene Theuns noemde "Fons"

via Mechelen blogt zou ik willen vragen of er Mechelaars zijn die foto's hebben

van Lamot camions.

 

bedankt daarvoor,

 

jean-pierre

Wisten jullie, dat in de lanceerperiode van Lamot in Brugge, de Mechelse vrachtwagens na levering in de Hootkaai 7, 8000 Brugge, gedurende bepaalde tijd op de Markt dienden te parkeren als vorm van reclame? Bron: mijn vader 'biervoerder voor Lamot en Brouwerij Bekaert uit Torhout, met filiaal in Brugge.