Nieuwe jobinvulling voor Frie Niesten en Loïc Verstraeten

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

In januari start de nieuw verkozen gemeenteraad.  Onlangs werd het door de brede coalitie het nieuwe beleidsplan voorgesteld.  Maar er wijzigt hier en daar nog wat.  Zo is er nog een stoelendans op een paar niveaus...  De stadslijst heeft een andere jobinvulling voor twee van haar mensen...

Frie Niesten is al jaren actief in Groen.  Beroepsmatig was hij decennialang apotheker op de Brusselsesteenweg, over de Sint-Jan Berchmanskerk.  Hij is al die tijd een noeste werker geweest in de partij.  Nooit was hij een tafelspringer die per se het voetlicht opzocht.  Toch wordt zijn rustig overwogen mening erg gewaardeerd.  Frie is vooral ook een sociaal bewogen man.  De 61-jarige Niesten wordt de nieuwe fractieleider in de raad van het OCMW.  In die hoedanigheid volgt hij Alexander Vandersmissen op (die wél voorzitter blijft van Woonpunt...).

Loïc Verstraeten (Open vld) is journalist van opleiding.  Maar hij is al vlug de politiek ingestapt, en maakte als 27-jarige al heel wat mee op dat terrein.  Zo was hij de voorbije jaren kabinetsmedewerker van burgemeester Bart Somers.  Hij scoorde opvallend goed bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, waar hij 883 stemmen wist binnen te halen.  Doordat hij nu verkozen is als gemeenteraadslid, dient hij zijn job op het burgemeesterskabinet op te geven.  Maar: hij wordt nu de nieuwe fractieleider van de Open Stadslijst.  Voordien was dit de functie van Fabiene Blavier.  Loïc heeft er naar eigen zeggen 'goesting' in...