Malinwa toont hart voor kansarme kinderen

   (foto's: Jan Smets)

Gisteren wist voetbalclub KV-Mechelen op eigen terrein 'achter de Kazerne' te scoren tegen AA-Gent.  De wedstrijd werd afgefloten met 1-0 voor de rood-gele Maneblussers.  En da's best leuk op sportief vlak.  Maar wat méér is: Malinwa toonde op tweede Kersdag ook haar hart voor zowat 150 kansarme kinderen en jongeren van onze stad.  Door een genereus aanbod  van de club,konden zij gratis de wedstrijd bijwonen.  En dat viel in goeie aarde!  het jonge volkje was razend enthousiast!

An Bruyndonckx is een tevreden vrouw.   Dat merk je.  Ik praat met haar na het aflopen van de match.  An doet de boekhouding van KV, en is bovendien ticketverantwoordelijke.

 

                        (An Bruyndonckx)

 

Alle jongeren onder de 16 jaar mochten vandaag gratis binnen.  Maar we wilden deze keer verder gaan, en ook de kansarme kinderen en jongeren van deze stad de kans geven om de wedstrijd bij te wonen.  We namen contact op met het OCMW om dit te kunnen realiseren.  Zij wisten hoe ze ons verder konden helpen.  Het OCMW sprak zo een aantal verenigingen en werkingen aan die zich specifiek bezig houden met kansarme jeugd.  Zo gingen onder andere M.O.O.J., de Lage Drempel en Ter Heide op het aanbod in.  Van de duizend jongeren die vandaag aanwezig waren, kwamen zeker honderdvijfig uit deze werkingen voor kansarmen.  Er is massaal gereageerd.  Dit is hartverwarmend!

 

Ze vertelt het enthousiast.  De match werd een voltreffer.  11 500 toeschouwers zaten op de Mechelse tribunes.  Had dit te maken omdat het een vrije dag was voor velen, of omdat het een namiddag-wedstrijd was?

 

Voor elk kind hadden we een snoepzakje voorzien dat door de Kerstman werd uitgedeeld.  De zakjes werden gevuld door mijn eigen kinderen, Gilles (13 jaar) en Yelle (8 jaar).  Zonder morren hebben ze me geholpen.  Ik vond het immers belangrijk dat ze beseffen dat er jongeren zijn voor wie alles in het leven niet zo eenvoudig en vanzelfsprekend is.   Wat ook tof was, was het feit dat een sponsor die anoniem wil blijven, al deze kinderen een gratis drankje aanbod.  Je kon het zien: deze kinderen hadden de dag van hun leven!  KV-Mechelen wil zich profileren als sociaalvoelende familieclub.  Kerstmis is dan bovendien een uitstekende gelegenheid om dat  aspect extra in de verf te zetten.  Jammer van de tijdelijke regenbuien, maar die hebben ons gelukkig toch niet té erg gestoord.  Het was een fantastische gebeurtenis!

 

 

Kirsten Keuleers, die vast begeleidster is bij M.O.O..J., zit op de tribune met vier kinderen, en wordt bijgestaan door monitor Hilal El Mesauoudi.  Kirsten is zelf een grote voetbalfan, en slaat zelden een thuiswedstrijd over.

 

               (Kirsten Keuleers)

 

Ik ben erg blij dat onze kinderen dit kunnen meemaken.  Dit is voor hen een geweldige en unieke ervaring.  Dez kinderen komen uit kansarme gezinnen die hiertoe anders niet de kans zouden hebben...

 

Hetzelfde verhaal hoor ik bij Loulidi Nordine, die begeleider is bij de jeugdwerking van de wijk Otterbeek.

 

                                              (Loulidi Nordine)

 

De dertien kinderen die vanuit Otterbeek zijn meegekomen hebben nog nooit een voetbalmatch gezien in 'het echt'.  Het is voor hen een buitenkans!

 

(Maar al te graag poseren Bilal El Ghoulbzouri, Imad Nassiri en Ayman Loulidi van jeugdwerking Otterbeek voor mijn lens...)

(Nabil Ben Ahmed, Mounir Fellah, Billal Fellah, Ismaël Mechgang, begeleidster Kirsten Keuleers en achteraan monitor Hilal El Mesaoudi van M.O.O.J.)

 

Ismaël vertelt het me heel enthousiast:

 

Het is erg leuk om naar het voetbal te kunnen komen.  Met M.O.O.J. doen we altijd toffe activiteiten.  Zo gingen we al schaatsen, zwemmen en naar Plopsaland.  En deze avond mogen we allemaal blijven slapen in de werking.  Ik zou me anders thuis maar verveeld hebben.

 

Zijn vriendje Billal vult aan:

 

Ik zou zelf wel willen meespelen.  Zo'n match is toch wel heel speciaal.  Ik ben nog meer supporter geworden van de Malinwa!  Ze is de beste ploeg van de stad!  Het was spannend.  Maar de Malinwa speelde keigoed!

 

"Het isalleen jammer dat het de laatste match is van Xavier Chen" besluit Mounir Fellah...