Luc Van Hoeylandt lanceert met bladwijzers leuk hebbeding...

  (foto's: Jan Smets)

Fotograaf Luc Van Hoeylandt toont me in de lobby van Hotel Vé zijn nieuwste creatie.  Nog niet zo lang geleden lanceerde hij een knappe postkaartenserie.  Vandaag laat hij me kennismaken met een reeks van tien bladwijzers - met vakkundig geschoten plaatjes van bekende Mechelse plekjes.  De bladwijzers zijn gedrukt op stevig luxueus papier bij de bekende drukkerij De Haes in de Lange Schipstraat, en zijn niet alleen voor toeristen een tof cadeautje, maar zijn ook leuke hebbedingetjes voor elke fiere Maneblusser...

Het is weer eens wat anders... , en relatief uniek.  Op de achterkant van de fraaie bladwijzers staat in drie talen (Nederlands, Engels en Frans) wat uitleg over het afgebeelde.  Marcel Kocken schreef de tekstjes.  Luc en Marcel werkten vroeger reeds samen voor een paar boeken.

                                        

 

Je kan de bladwijzers apart kopen, en dan kost je dat 1 euro.  Maar het is ook mogelijk ze in een volledige set aan te schaffen.  Dan tel je 8,50 euro neer op de rooster.  Ze zijn te verkrijgen in de drie bekende boekhandels, Standaard, Salvator en Zondvloed.  Ook in de dagbladhandel en in 't Mechels Souvenierke kan je ze vinden.

 

 

Het lijkt me wel mooi promotiemateriaal voor deze stad!  Enne: een tof klein cadeautje voor de eindejaarsperiode...

 

 

 

Ik heb net enkele exemplaren gezien en ben onder de indruk van het resultaat.

ze zijn heel schoon!
En reeds in gebruik :)

Voor zij die houden van oude, antieke bladwijzers (en nog veel meer), één adres :

Antiquarenbeurs Mechelen

Enkel dit weekend.

Antiquaar

Antiquariaat Steenweg - Foto Gimycko

Jan, is dat Luc die eerst uitbater was van Forum boekhandel? Als het niet zo is, heeft hij een dubbelganger.

@ Hanna Anoniem : Klopt als een bus.

:-)

Ha eindelijk een goed idee om voor al mijn neefjes en nichtjes om onder de kerstboom te leggen.

Het is mooi, je steekt er wat van op en het is nog nuttig op de koop toe!

Mijn liefje wat wil je nog meer!

Ik vraag mij af of ze ook te koop zijn op de dienst voor toerisme?

Maar ja wie gaat daar iets mooi zoeken over Mechelen?

Francis