Een donker Kerst-stress shoppingmoment met Delhaize en Eandis

met categorie:  

Ik ben slecht met datums, en durf zodoende wel eens vergeten dat kerstavond op 24 December valt (de 25e lijkt toch ook geschikt, nee?).

Niet verbazend dus dat het me wel eens overkomt dat de voorbereiding nog wat te wensen overlaat.  Ook dit jaar verplichtte een boodschappenlijstje me nog om twee winkels te bezoeken, terwijl de klok al genadeloos 15u had getikt.

Deel één van de tocht verliep verbazend vlot; enkel nog een miniem bezoek aan de Delhaize in de van Kesbeeckstraat voor de boeg en alles was gepiept.

Op de ring aan de centjesmuur heerst verkeerschaos door kapotte verkeerslichten; die van de politie lossen dat precies goed op.

Binnen in de winkel zelf ziet het er minder goed uit: geen elektriciteit.  Dus ook geen licht, een noodlamp hier en daar uitgezonderd.

Winkelinterieur in iets donkerder tinten dan we gewoon zijn.

Best wel plezant, zo wat bijlichten met de GSM om je spullen te vinden.

Die noodlampen doen het ook best goed

Wanneer er terug elektriciteit is volgt zelfs een hoopgevend bericht: "Beste klanten, de Bancontact terminals werken weer."  Allright, we gaan zelfs nog kunnen betalen!  En de rest van Mechelen zit evengoed met de gebakken peren ;-)

Een minuut later valt de stroom terug uit.  Daaag, Bancontact! Tot later, veel later misschien!

Een gezellige bedoening aan kassa volgt.  Er is terug stroom, maar de massa wachtenden die stroomt hoegenaamd niét.

Hier en daar merk je mensen op die onder Kerst-stress staan.  Nerveus geschuifel, een adertje rond de oogbol dat al zichtbaar wordt.  Zou de bomma wachten, of de schoonmoeder? Of moeten ze zich reppen voor het braadsel dat misschien al in de oven staat te pruttelen?

Maar het blijft wel gezelligheid troef, zelfs de vaardigste zwartkijkers beseffen dat het niet opportuun is om op dit moment te beginnen kankeren.  En is een beetje ongemak niet de beste saus om een groepsgevoel te smeden?

Ik waag een gokje en zet me in de rij achter de zelf-betaal-kassas.  Eén rij voor zes kassas, dat moet straks wel goed vooruit gaan!

En wanneer de automaten wel baar geld beginnen accepteren maar nog altijd geen 'plastic' geld, heb ik geluk; de helft van de wachtenden is in cash blijkbaar niet genoeg waard om hun waren mee naar huis te nemen.

Bij het buitengaan duwen drukke medewerkers me nog een fles schuimwijn in de volgestapelde handen, 'voor het ongemak'.

Wow.  Zo erg was dat nu ook weer niet, een kwartiertje wachten.

Gelukkig Kerstfeest beste Delhaize, en bedankt Eandis om die stroom zo snel weer aan het stromen te krijgen.

vanavond onze winkelkar gaan vullen in katelijne, blijkbaar was dit een goed idee :-)

 

@Christophe, deze gebeurtenissen dateren al van de 24e, dus niet vanavond ...

En het mag gezegd worden: de chileense schuimwijn van pure chardonnay, welke als troost werd geschonken door Delhaize, was van zeer goede kwaliteit. Voor het vrouwtje een beetje likeur toegevoegd (één glas) en de rest van de fles puur voor mij:-)

wij stonden al aan de kassa, vonden dat het al bij al goed vooruit was gegaan - auto kunnen parkeren zonder te moeten zoeken, niet te druk in de winkel en aan de kassa's .... tot de stroom uit viel. Al bij al een half uurke "oponthoud" gehad, gelukkig konden we dan aan de gewone kassa wél met "plastic" betalen,  niet cash want de kassaschuif wilde niet open.
Ach, het was al vakantie, dus een half uurtje meer of minder .. ;)

Hopelijk is het daar nu wel mee gedaan, dit was de 2e keer een week tijd .. de 18e zat heel het plaisanceplein + een deel van de omliggende huizen/straten zonder stroom ..

 

@aNoniem 7 sloeker ;-)

 

Op de Vismarkt, bij Servis, was het een beetje donker en werkte Bancontact  niet. Alle mensen kregen hun bestelling voor het feest zo mee.   Betalen ?   Achteraf dan maar.    Vertrouwen in de (meestal vaste) klanten.    Dat is dan het verschil met de supermarkt. 

 

ik denk dat je in zo'n geval een viswinkel als Servis niet echt kan vergelijken met een supermarkt als Delhaize.